.

«ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ» Ο ΟΟΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ» Ο ΟΟΣΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»!





Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η πληροφορία είναι σίγουρη: ο Αλέξης Τσίπρας διέβρωσε και τον ΟΟΣΑ, τον οποίο μετέτρεψε σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ! Εκτός πια και αν οι οικονομολόγοι του μεγαλύτερου οργανισμού του παγκόσμιου καπιταλισμού σε μελετητικό επίπεδο φθονούν την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για τις επιτυχίες της και προσπαθούν συνειδητά να την υπονομεύσουν! Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απαράδεκτα αρνητική έκθεση που έβγαλε ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η οποία αποδομεί πλήρως την εικόνα που δίνει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ περί «έναρξης της ανάπτυξης» το 2014!

Πέρα όμως από το μαύρο χιούμορ και τις ευχές όλων των Ελλήνων να μην επιβεβαιωθούν οι ζοφερές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, καλά θα έκανε η κυβέρνηση να προβληματιστεί και να αναζητήσει τρόπους δράσης ώστε να μην υλοποιηθούν αυτά που λέει ο ΟΟΣΑ, αντί να έχει ως πρώτιστο μέλημα πώς θα επιδιορθώσει τη ζημιά που έκανε αυτή η έκθεση στην προπαγάνδα της. Τι υποστηρίζει λοιπόν ο ΟΟΣΑ; Πρώτα πρώτα ότι για… έβδομη (!) συνεχή χρονιά θα μειωθεί το ΑΕΠ της χώρας (κατά 1,2%) αντί να αυξηθεί, όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση και η Κομισιόν. Επί της ουσίας βεβαίως όταν το ΑΕΠ της χώρας έχει ήδη καταβαραθρωθεί από το 2009 ως το 2012 κατά 16%, καμιά πρακτική διαφορά για τη ζωή των ανθρώπων δεν έχει αν αυξηθεί κατά 0,5% ή αν μειωθεί κατά 0,5%. Απλώς διευκολύνεται ή δυσχεραίνεται η κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν ανάκαμψης.
Πόσω μάλλον που ανεξαρτήτως του αν θα αυξηθεί ή θα μειωθεί κατά 1% περίπου το ΑΕΠ το 2014, όλοι συμφωνούν ότι το 2013 το ΑΕΠ της χώρας μας θα πέσει πάνω από 4,5% (ο ΟΟΣΑ λέει 4,8%).Υπό το πρίσμα αυτό, η διαφωνία για το 2014 ισοδυναμεί περίπου με συζήτηση «περί όνου σκιάς» που έλεγαν και οι αρχαίοι Ελληνες. Ακόμη χειρότερες είναι οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Από 156,9% του ΑΕΠ που ήταν το 2012, θα εκτιναχθεί στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013 και θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, στο 180,6% του ΑΕΠ, το 2014. Το χρέος αυτό είναι μη βιώσιμο, αδύνατον να εξυπηρετηθεί. Παρά τη λεηλασία του «κουρέματος» και της «επαναγοράς» δηλαδή η Ελλάδα είναι πλήρως χρεοκοπημένη, χειρότερα από όσο ήταν το 2009. Δεν υπάρχει σωτηρία καμία με οικονομικούς όρους. Μόνη λύση η πολιτική απόφαση της Ευρωζώνης να διαγράψει σοβαρό τμήμα του χρέους αυτού. Τελεία και παύλα. Οσο για την ανεργία, αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται: το 2013 θα φτάσει στο 27,8% και το 2014, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθεί στο 28,4% εκτιμά ο ΟΟΣΑ. Οσο για το έλλειμμα, ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι φέτος θα είναι 4,1% του ΑΕΠ και του χρόνου 3,5% – με άλλα λόγια ούτε το 2014 θα πιαστεί ο στόχος να πέσει το έλλειμμα κάτω του ορίου του 3% που ορίζει το Μαάστριχτ. Την απόλυτα ζοφερή εικόνα της ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας δεν την απεικονίζει μόνο η έκθεση του ΟΟΣΑ.
Αναδύεται και μέσα από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στην έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2012-2013. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων από το 2010 που ο Γιώργος Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα μας σε καθεστώς Μνημονίου μέχρι και φέτος θα έχουν μειωθεί κατά… 25,6%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα των μισθωτών έχει μειωθεί πολύ περισσότερο από το 25,6% που ελαττώθηκαν οι ακαθάριστες αποδοχές και η αιτία είναι η εξαιρετικά αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, το γεγονός δηλαδή ότι για τον ίδιο μισθό ο εργαζόμενος πληρώνει σήμερα πολύ περισσότερους φόρους.
Μαύρα μαντάτα έρχονται και αποσπασματικά για διάφορους κλάδους. Για παράδειγμα, μελέτη της ICAP για τον τομέα των κατασκευών επισημαίνει ότι ενώ το 2008 ο κλάδος αυτός συνέβαλε κατά το 7,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, το 2011 το ποσοστό αυτό είχε πέσει στο 2,2% και το 2012, για το οποίο δεν έχει τελειώσει η επεξεργασία των στοιχείων, το ποσοστό συμβολής στο ΑΕΠ του κατασκευαστικού κλάδου θα έχει καταβαραθρωθεί σαφώς κάτω του 2%. Αποτέλεσμα είναι ότι έχουν χαθεί ήδη 186.000 θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Μετά από αυτά, δεν είναι βέβαια να απορεί κανείς γιατί σε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το απίστευτο ποσοστό του… 85,39% (!!!) των Ελλήνων κρίνει αρνητικά την πολιτική της ΕΕ.


πηγή:ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ


*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Παρασκευή 31 Μαίου 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.