.

Δελτίο Τυπου Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο ΥΔΤ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Δελτίο Τυπου Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο ΥΔΤ

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού
κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η τοποθέτησή του για την αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών, μόνο σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.
Τα ίδια έλεγε προεκλογικά το 2012 και άλλα έκανε μετεκλογικά. Υποσχόταν αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και μετά τις εκλογές τους επέβαλε δραματικές περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά τους.
Η απαξίωση απέναντι στους αστυνομικούς και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας είναι τόσο μεγάλη, που η κυβέρνηση την 18/2/2013 βιάστηκε να ψηφίσει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που θα εφαρμοστούν από 1/1/2014.
Την τελευταία τριετία μειώθηκαν οι μισθοί τους κατά 45%, οι συντάξεις τους μέχρι 61%, λήστεψαν τα ταμεία τους και μείωσαν στο ελάχιστο τις δαπάνες για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Χρησιμοποίησαν την αστυνομία για την επιβολή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και κύριο αστυνομικό έργο ανέδειξαν τις στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις και την καταστολή. Η μόνη ασφάλεια για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των τοκογλύφων και αυτών που θα εκμεταλλευτούν τον ελληνικό λαό.
Οι αστυνομικοί προέρχονται από τα χαμηλότερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Τους έχουν χορτάσει ψέματα και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λύση απέναντι στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας είναι η κοινή δράση με την υπόλοιπη κοινωνία για τη δημοκρατική ανατροπή.
To Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 02/05/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.