.

Οι νοσοκόμες των Ναζί και τα αρρωστημένα πειράματα τους σε παιδιά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι νοσοκόμες των Ναζί και τα αρρωστημένα πειράματα τους σε παιδιά

Νοσοκόμα κρατάει τα χέρια παιδιών που "βομβαρδίζονται" με ακτινοβολίες UV προκειμένου να γίνουν ξανθά 
  Νοσοκόμα κρατάει τα χέρια παιδιών που "βομβαρδίζονται" με ακτινοβολίες UV προκειμένου να γίνουν ξανθά
Όπως όλες οι αδελφές νοσοκόμες εν καιρώ πολέμου, έτσι και αυτές της Ναζιστικής Γερμανίας απρόσκοπτα και ανιδιοτελώς περιέθαλψαν τραυματισμένους στρατιώτες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και σκληρές συνθήκες.
Εκτός από αυτό όμως, στην προκειμένη περίπτωση οι νοσοκόμες των Ναζί είχαν και μία
επιπρόσθετη μελανή αποστολή να φέρουν εις πέρας – αυτή της υποβοήθησης των «πειραμάτων Ευγονικής» του 3ου Ράϊχ.
Αυτά περιελάμβαναν την ευθανασία όσων έπασχαν από νοητική στέρηση ή χαρακτηρίζονταν από το χιτλερικό καθεστώς ως «ανεπιθύμητοι» καθώς και την ανατροφή των νέων γενεών παιδιών της «Άριας φυλής».
nazi_nurses2
Πειράματα...
Μία συλλογή φωτογραφιών που έφερε στο φως η εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει τις σκοτεινότερες πτυχές του νοσηλευτικού λειτουργήματος.
Τα πειράματα των Ναζιστών ιατρών έχουν ερευνηθεί σε βάθος, όμως οι πράξεις νοσηλευτριών και όσων συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο σε απαξιωτικές για τον άνθρωπο συμπεριφορές, είναι κάτι που συχνά περνάει απαρατήρητο.
Είτε ακολουθώντας διαταγές, είτε προσπαθώντας να βοηθήσουν και να συμβάλουν για τον σκοπό στον οποίο πίστευαν, αυτές οι γυναίκες υπήρξαν πολλάκις το αντι-πρότυπο της Μητέρας Τερέζας.
Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι ευγονικές αντι-ηρωίδες να συμβάλουν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής προέλασης σε ιδιαιτέρως προσβλητικά για την ανθρώπινη ύπαρξη προγράμματα, όπως αυτό του Λέμπενσμπορν, όπου βοηθούσαν τους εντεταλμένους από τον Χάϊνριχ Χίμλερ επιστήμονες να αναθρέψουν μία γενιά φυλετικά καθαρών Άριων παίδων που έπειτα θα ηγούνταν του Τρίτου Ράϊχ.
nazi_nurses3
Δημιουργώντας την Άρια φυλή στο Λέμπενσμπορν
Με βάση το πρόγραμμα αυτό, όσα παιδιά δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το 1939, οι Ναζί πήγαν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ένα ιδιότυπο παιδομάζωμα στις κατακτημένες περιοχές, π.χ. στην Πολωνία, αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες παιδιά που σύμφωνα με τους ίδιους έφεραν «Άρια» χαρακτηριστικά.
Τα παιδιά μεταφέρονταν στο νοσοκομείο του Λέμπενσμπορν όπως «Γερμανοποιούνταν» και αμέσως μετά υιοθετούνταν από οικογένειες των SS. Όσα εξ αυτών αρνούνταν να προσαρμοστούν στα στεγανά της «Άριας φυλής» έπεφταν θύματα ξυλοδαρμών και συχνά στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου ο θάνατος ήταν σχεδόν βέβαιος.
nazi_nurses4
Αναγνώριση: O στρατηγός Ρόμελ ανταλάσσει χειραψία με νοσοκόμες το 1943
Μέσα σε αυτές τις κλινικές οι νοσοκόμες επιτηρούσαν και επέβλεπαν πειράματα «βελτιστοποίησης» κατά τα οποία παιδιά με καστανά μαλλιά βομβαρδίζονταν με ακτινοβολίες UV προκειμένου να γίνουν ξανθά.
Είτε εκτελώντας άνωθεν εντολές, είτε από αφοσίωση σε άρρωστους κοινούς σκοπούς, αυτές οι νοσοκόμες αποτέλεσαν παράδειγμα προς αποφυγή σε ένα επάγγελμα, προαπαιτούμενο του οποίου είναι η ανιδιοτέλεια και ο ανθρωπισμός.
theinsider.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικα ,βια ,δεν ασκουν μονο οι μπατσοι ..... ενα σχολιο απο την κυρια κουρτοβικ παρακαλω .για τα περι κρατικης βιας που μας ζαλιζει συνεχως .βεβαια τωρα ισως μας σνομπαρει -γιναμαι βλεπεις μικροαστοι πλεον

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.