.

Επίσκεψη μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Αχαρνών στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Αχαρνών στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Επίσκεψη μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Αχαρνών στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 04-06-2013, επίσκεψη αντιπροσωπείας της τοπικής οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Αχαρνών, με επικεφαλής τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Δημήτρη Τσουκαλά, υπεύθυνο του τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, εκθέτοντας τα προβλήματα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών, που οξύνονται από τις ιδιόμορφες κοινωνικές συνθήκες, και ανέπτυξε τη θέση του κόμματος για την καθιέρωση προγραμματικών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ πολιτών – δημοτών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Αστυνομικών Τμημάτων Αχαρνών, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της τοπικής και υπερτοπικής εγκληματικότητας. Αντιμετώπιση που θα συντελείται βέβαια στα πλαίσια της συντεταγμένης πολιτείας, με κοινωνική ευαισθησία και με σεβασμό των δικαιωμάτων.
Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφ’ ενός και της Αστυνομίας αφ’ ετέρου και η διερεύνηση της δυνατότητας υποστήριξης σε υλικοτεχνική υποδομή της αστυνομίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε περίπτωση έκτακτων περιστάσεων. Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της συμμετοχής της αστυνομίας σε ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και των μαθητών και καθηγητών στα σχολεία για θέματα πρόληψης της εγκληματικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην νεανική παραβατικότητα και τον περιορισμό της μάστιγας των ναρκωτικών.
Το Γραφείο Τύπου





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.