.

' Αυτό είναι το επάγγελμα του πυροσβέστη...', του Γιάννη Σταμούλη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

' Αυτό είναι το επάγγελμα του πυροσβέστη...', του Γιάννη Σταμούλη



Η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου.  Αποτυπώνει την “καθημερινότητα του Έλληνα  Πυροσβέστη”. Μεσάνυχτα, στο κέντρο της Αθήνας, οι φλόγες έχουν ζώσει κτίριο, και η πυροσβεστική έξοδος έχει επέμβει για την κατάσβεση.
Ο φωτογραφικός φακός, αποτυπώνει μια στιγμή της επιχείρησης. Το απόκοσμο και εφιαλτικό των φλογών, των γλωσσών της πυρκαγιάς, μαίνεται, φωτίζοντας τρομακτικά τη νύχτα. Ο συνάδελφος από το βραχιονοφόρο, επιχειρεί κατάσβεση πάνω από την οροφή του κτιρίου.
Ένα “φωτογραφικό κλικ” μιας “κινηματογραφικής ζωής” των Πυροσβεστών, που καθημερινά έρχονται σε επαφή με το ακραίο και αιφνίδιο της καταστροφής, της διακοπής της ομαλής ροής της καθημερινότητας. Μια καθημερινότητα, ισορροπίας στο νήμα που συνδέει τη  ζωή  και την απώλειά της.
Δυστυχώς οι διαχειριστές της κρίσης σε τούτη τη χώρα, πίσω από τον Πυροσβέστη, βλέπουν μόνο νούμερο. Τον ισολογίζουν στο δημόσιο βάρος, αποτελεί ένα ακόμα στόχο της μνημονιακής επιταγής.
Ο Πυροσβέστης πλέον δίνει διπλή μάχη, απέναντι στις αδηφάγες φλόγες που καλείται να σβήσει, αλλά και στη πυρκαγιά της καθημερινότητας που ελέω μνημονίου καίει τη ζωή του…

Καλό καλοκαίρι…


πηγή:eaps

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.