.

Ο 902 πωλήθηκε στην Κυπριακή Horizon Media ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο 902 πωλήθηκε στην Κυπριακή Horizon Media

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ 902

Όλως περιέργως, σε κείμενο του 902.gr, που καταφέρεται εναντίον ενός δημοσιεύματος των «Νέων», που αφορά γενικά τις επιχειρήσεις τουΚΚΕ, το ΚΚΕ, έρχεται να «ανακοινώσει» ότι ο Ραδιοτηλεοπτικός 902 πουλήθηκε στην αγνώστων στοιχείων κυπριακή εταιρία «Α- ΟRIZON MEDIA LTD».
Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο παράδοξος και αδόκιμος τρόπος που επελέγη για να δημοσιοποιηθεί η εταιρία – και μόνο αυτή – στην οποία πωλήθηκε ο 902, για την οποία δεν παρατίθεται κανένα άλλο στοιχείο παρά μόνο, ότι όλως τυχαίως, έχει έδρα την Κύπρο.
Το εντυπωσιακότερο είναι, ότι και μετά από αυτή την περίεργη δημοσιοποίηση, το σκοτάδι σχετικάμε τα χέρια στα οποία κατευθύνθηκε ο Ραδιοτηλεοπτικός 902 γίνεται πιο πυκνό και τα ερωτηματικά, μάλλον, μεγαλύτερα.
Νομίζω, ότι το ΚΚΕ οφείλει μια σαφή ενημέρωση για την πώληση του 902, πρώτα απ΄όλα στον κόσμοτης Αριστεράς.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΝΤΖΑΣ
Διαβάστε στη συνέχεια, ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στον 902.gr, μέσα στο οποίο περιέχεται και η πληροφορία για την πώληση του Ραδιοτηλεοπτικού 902 στην κυπριακή εταιρία «Α-ΟRIZON MEDIA LTD»:
"ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 902"
Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου - δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση - θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό που έχει πρωταρχική σημασία ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση. Επίσης τονίσαμε ότι η πώληση αφορά υποδομές και μηχανήματα της εταιρίας.
Απέναντι στον κίνδυνο λοιπόν να κλείσει ο σταθμός, επιλέξαμε την πώληση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους και τα Ταμεία.

Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν. Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε. Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα.

Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία. Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι' αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά - του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ.

Στο ΕΣΡ δίνονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στα οποία αναφέρονται οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρίας. Τα θέματα της μεταβίβασης και γενικότερα, ελέγχονται με βάση τους νόμους και προφανώς αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνει. Όλα τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται, προσκομίζονται στις αρμόδιες αρχές.
Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η πώληση γίνεται για να ικανοποιηθούν πρώτα από όλα οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να τηρηθεί αυτό προχωράμε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους και ό,τι γίνει, θα γίνει σε συμφωνία μαζί τους.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση του «902» ακολουθήθηκε όλη η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τέτοιου είδους μεταβιβάσεις. Εξάλλου αγοραπωλησίες, αλλαγές σε μετοχικές συνθέσεις εταιριών έχουν γίνει και είναι αρκετές και σε άλλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, πανελλαδικούς και περιφερειακούς. Ας ψάξουν αλλού λοιπόν, για τα περί «τήρησης των νόμων». Εξάλλου είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν τους νόμους και οι πρώτοι, πολλάκις, που τους παραβιάζουν. Να κοιτάνε ορισμένοι καλύτερα τα του οίκου τους.
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013
Πηγή: Εφημερίδα Iskra.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι, και, … κάποιοι άλλοι !
Με αφορμή τα όσα γράφονται αυτές τις μέρες εξ αιτίας της πώλησης του 902, διαβάζοντας και σημερινό άρθρο στο πορταλ του 902 του Σ. Γκέκα τεχνικου του 902, ας δουμέ μερικές … αντιφάσεις :
- Κάποιοι, σε μια εργατική κινητοποίηση, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν …
* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … μποτιλιάρισμα !
- Κάποιοι, σε μια απεργία, βλέπουν εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους …
* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … ταλαιπωρία π.χ. του επιβατικού κοινού !
- Κάποιοι, σε μια απεργία σε εργοστάσιο, βλέπουν όξυνση της ταξικής πάλης …
* Κάποιοι άλλοι, όμως, βλέπουν … παρεμπόδιση της επιχειρηματικής δράσης !
- Κάποιοι, σε μια Γενική Απεργία, μπορούν και βλέπουν οργανωμένη, συσπειρωμένη, σύσσωμη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά μνημόνια, μέτρα, δανειακές συμβάσεις, κλπ., κλπ. …
* Κάποιοι άλλοι, όμως, απλά, βλέπουν … εργαζόμενους ενάντια στα … μνημόνια !
Όπως κι ένας ποταμός έχει δύο όχθες, έτσι και στη ζωή, υπάρχουν δύο δρόμοι, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύο διαφορετικά συστήματα :
Το ένα είναι αυτό που ευαγγελίζεται, προπαγανδίζει, προωθεί και παλεύει να εδραιωθεί το Κ Κ Ε, οι Κομμουνιστές, οι Φίλοι του, οι “ΚΑΠΟΙΟΙ” και που είναι ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός και
Το άλλοι είναι αυτό που αγκαλιάζουν οι κάθε είδους “κάποιοι άλλοι”, οι υποστηριχτές του καπιταλιστικού συστήματος, της ΕΕ και του Ομπάμα, τα αστικά, οπορτουνιστικά και ευρωλιγούρικα κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ..
Αγαπητοί Αναγνώστες,
Οφείλετε να διαλέξετε …
Να διαλέξετε όχθη !

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.