.

Νόμιμη η καλλιέργεια και η εμπορία μαριχουάνας στην Ουρουγουάη ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Νόμιμη η καλλιέργεια και η εμπορία μαριχουάνας στην Ουρουγουάη

Η Βουλή της Ουρουγουάης υπερψήφισε το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί και ρυθμίζει την καλλιέργεια και την εμπορική διάθεση μαριχουάνας.
Το μέτρο πάει στη Γερουσία και αν περάσει, όπως αναμένεται, θα κάνει τη χώρα την πρώτη στον κόσμο που δημιουργεί πλήρως νόμιμο καθεστώς για όλη τα στάδια της «βιομηχανίας».
Με το νέο πλαίσιο, η κυβέρνηση της χώρας θα μπορεί να εκδίδει άδειες για καλλιέργεια και πώληση μαριχουάνας, δημιουργώντας έτσι το πρώτο πλήρως ρυθμισμένο τοπίο στον κόσμο. Ενθαρρύνεται μάλιστα η δημιουργία «συνεταιρισμών», ώστε με την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα να εκτοπιστούν οι παράνομοι καλλιεργητές.

Η χρήση μαριχουάνας ήταν νόμιμη, αλλά η καλλιέργεια και διακίνησή της ήταν παράνομη. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι όχι μόνο αντιμετωπίζεται αυτή η νομική αντίφαση αλλά τίθενται κανόνες σε ένα πεδίο που αναπόφευκτα υπάρχει.

Οι αντιτιθέμενοι επικρίνουν το νομοσχεδίο λέγοντας πως η μαριχουάνα είναι «ναρκωτικό εισόδου», και η πλήρης νομιμοποίησή της ανοίγει το δρόμο σε επέκταση της (παράνομης) χρήσης σκληρών ναρκωτικών.

Στη Βουλή, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σε μία μαραθώνια και τεταμένη συζήτηση μετά τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη (τοπική ώρα) από 50 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σύνολο 96 παρόντων.



πηγή: Το ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.