.

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζομένους σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζομένους σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

ΘΕΜΑ: Στην τελική φάση το από καιρού σχεδιαζόμενο έγκλημα με θύμα την ελληνική αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) 

Με αφορμή την διυπουργική σύσκεψη, που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, οι βουλευτές και μέλη του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Α΄ Πειραιά και Νησιών και Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αχαϊας, παρέστησαν επί τέσσερις ώρες στο Υπουργείο Οικονομικών συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων.   
Μετά το πέρας της σύσκεψης, οι δυο βουλευτές έκαναν την παρακάτω δήλωση :  
«Καθώς οι ατέρμονες κυβερνητικές συσκέψεις για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) συνεχίζονται, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι μοναδικός σκοπός της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας είναι να δώσουν συγχωροχάρτι στην κακοδιαχείριση των διορισμένων κομματικών διοικήσεων και να φορτώσουν στον Έλληνα φορολογούμενο τις συνέπειες των καταστροφικών τους επιλογών, χωρίς φυσικά να λαμβάνουν οποιαδήποτε πρόνοια για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική επιλογή αναδεικνύει και σε αυτήν την περίπτωση την πλήρη υποταγή στην Τρόικα και στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Είναι πράγματι αλήθεια ότι, εξαιτίας των αποτυχημένων πρακτικών ημέτερων διοικήσεων, η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων ζημιογόνων χρήσεων. Είναι, όμως, επίσης αλήθεια ότι με την συνεπή εφαρμογή ενός δομημένου προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ ΑΒΕΕ στις 24 Ιουλίου, οι εταιρείες αυτές μπορούν και στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν και τα χρέη τους να εξοφλήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε με ένα (1) ΕΥΡΩ.  

Απέναντι στην πρόταση αυτή, τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας παραθέτουν τις επιλογές είτε της «αναδιάρθρωσης», είτε της «ειδικής εκκαθάρισης». Όμως, από την περιγραφή των επιλογών αυτών στα άρθρα 14α και 14β του Νόμου 3429/2005, όπως τροποπιήθηκε πρόσφατα και ισχύει, δυο συμπεράσματα συνάγονται:  

1. Και οι δυο επιλογές οδηγούν σε απολύσεις προσωπικού  

2. Και οι δυο λύσεις συνεπάγονται εκποίηση του ενεργητικού των εταιρειών και μετακύλιση του σημερινού χρέους, το οποίο τα κομματικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν – που αλλού; - στον κρατικό προϋπολογισμό και τον φορολογούμενο πολίτη.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ένα σαφές και ξεκάθαρο ΟΧΙ σε τέτοιες προκρούστειες λύσεις και καλεί τις Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας να προσέλθουν άμεσα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να συζητήσουν μια ευρείας αποδοχής λύση για το μέλλον της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. 

Παράλληλα, η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και η συνεύρεσή τους με τους άλλους κλάδους (καθηγητές, γιατρούς, εργαζόμενους στην ΕΡΤ κ.α.), σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα της παραγωγής και της προκοπής, χωρίς μνημόνια και τρόικες, μπορεί να αποτρέψει και την εκ-«καθάριση» της αμυντικής βιομηχανίας.» 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.