.

Ανοικτή επιστολή Τάσου Μανιάτη προς τον Αρχηγό του Π.Σ. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ανοικτή επιστολή Τάσου Μανιάτη προς τον Αρχηγό του Π.Σ.

Στο κέντρο της φώτο ο Αναστάσιος Μανιάτης Γ.Γ.ΕΑΠΣ- Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Αριστερά του ο Αναστάσιος Τσάκαλος Γ.Γ.ΣΥΣΜΕΔ-Συνδέσμου Υποστήριξης Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων.
Προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Θέμα: Καταπόνηση του Πυροσβεστικού Προσωπικού

Κ. Αρχηγέ
Με όλο τον σεβασμό πού οφείλει κάθε Πυροσβεστικός Υπάλληλος τόσο στο θεσμό πού εσείς υπηρετείται, όσο και προς το πρόσωπό σας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση  να σας θυμίσω την παρελθούσα συνδικαλιστική σας δράση, με τις καυστικές επικρίσεις  και προτάσεις σας στις τότε Φυσικές και Πολιτικές ηγεσίες, για την άδικη και επικίνδυνη καταπόνηση του προσωπικού του ΠΣ, σε καταστάσεις επιφυλακών και έκτακτων υπηρεσιών.
Βέβαια δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ισχύσει και σε σας , η λαϊκή ρύση «όταν ανεβαίνουμε σκαλοπάτια ξεχνάμε ποιοι ήμασταν και τι εκφράζαμε».
Πριν λίγες ημέρες ακόμη και με χαμηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορίας 2) δόθηκε εντολή για έκτακτους Κρόνος με περαιτέρω καταπόνηση του προσωπικού του ΠΣ.
Τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις σε λανθασμένες είτε επιχειρησιακά  είτε επικοινωνιακά εκτιμήσεις καταστάσεων, που απειλούν την ομαλή οικογενειακή ζωή και ασφάλεια του προσωπικού, τις είχατε εισπράξει και εσείς ο ίδιος στο παρελθόν και τις είχατε καταγγείλει.
Το πυροσβεστικό προσωπικό κ. Αρχηγέ και την φετινή αντιπυρική περίοδο με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση μέχρι τέλος Ιουνίου και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες) επέδειξευπερβάλλοντα ζήλο στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών περιορίζοντας μάλιστα τις περισσότερες από αυτές σε πρώτο χρόνο. 
Οι Πυροσβέστες κ. Αρχηγέ σε κάθε τους βήμα στα πύρινα μέτωπα των πυρκαγιών δεν μπορούσαν να ξεχάσουν ότι δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι. Πάλευαν με τις φλόγες έχοντας αγκαλιά την οικονομική και ηθική εξαθλίωση των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και τις περικοπές υλικών και μέσων προστασίας από τις μνημονιακές μειώσεις πού επέβαλε ο δικομματικός κυβερνητικός θίασος. Παρόλα αυτά, είναι αυτοί που κάλυψαν το κενό του σχεδίου πρόληψης της ανύπαρκτης στρατηγικής της Τροϊκανής κυβέρνησης στο τομέα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.
Οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν ότι τα δικά τους παιδιά, οι πυροσβέστες, θα είναι δίπλα τους σε κάθε δύσκολη στιγμή για να σώσουν τους ιδίους και τις περιουσίες τους από τις φυσικές καταστροφές.

Με τιμή
Τάσος Μανιάτης
Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών του ΠΣ (ΕΑΠΣ) 

ΠΗΓΗ: www.aep.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.