.

ΣΥΣΜΕΔ:''Άδεια Άνευ Αποδοχών στο Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΣΥΣΜΕΔ:''Άδεια Άνευ Αποδοχών στο Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό''






 Κα Υπουργέ.



   Με επαναλαμβανόμενη παρελθούσα αλληλογραφία μας, από το έτος 2011,    ευθύς αμέσως μετά την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 3528/2007, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 37 του Ν. 3986/2011, αναδείξαμε την ανισότητα που δημιουργήθηκε και ζητήσαμε τη χορήγηση της θεσπισθείσας, με τα ανωτέρω, άδειας άνευ αποδοχών και στους Έλληνες
στρατιωτικούς, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, με τους δημοσίους υπαλλήλους και δημοσίους λειτουργούς.



Αν και παρήλθε μεγάλος χρόνος υιοθέτησης της ανωτέρω πρότασής μας, εν τούτοις, με τη σχετική απόφασή σας, προφανώς γιατί ωρίμασε η πολιτική σκέψη και βούληση, η οποία σχολιάστηκε θετικά από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν τέλει επιτρέπεται εφεξής η εφάπαξ χορήγηση της εν θέματι αδείας διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) έτους και μέχρι τρία (3) έτη, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.



Ωστόσο, δημιουργήθηκε εύλογα το ερώτημα και παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, προκειμένου αρθεί στη σκέψη μας το αίσθημα της αδικίας και της ανισότητας που μας κατέβαλλε, ποιοι οι συγκεκριμένοι λόγοι που σας οδήγησαν να οριοθετήσετε διαφοροποιημένα την υπόψη άδεια από τουλάχιστον ένα (1) έτος έως και τρία (3), έναντι του χρονικού ορίζοντα που θέτουν τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παρά. 1 νομοθετήματα, από ένα (1) έως και πέντε (5) έτη.



Εάν κατ΄ ευχή τούτο έγινε από αβλεψία, παρακαλούμε όπως προβείτε σε τροποποίηση της σχετικής απόφασής σας ως εξής: «Η παράγραφος 4 της υπ’ αριθμ. Φ.400/32/82424/Σ.343/27-05-2011 Απόφασης ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1139, τ. Β’), όπως προστέθηκε με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/254549/Σ.2671/23-7-2013 Απόφαση ΑΝΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1818, τ. Β΄), τροποποιείται ως εξής: «4. Ομοίως, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιτρέπεται η εφάπαξ χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) έτους και μέχρι πέντε (5) έτη, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους».


Για τη Διοικούσα Επιτροπή

            Ο Πρόεδρος                                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

   Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
                                                                                                       Τσάκαλος Αναστάσιος
                                                                                                                 Αρχικελευστής ΕΜΘ (ΜΗΧ)
                                                                     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.