.

Διάβημα του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Διάβημα του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
συνομιλώντας με τον Διευθυντή του Γραφείου, κ. Δημήτρη Περδίκη, στον οποίο έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:
1.   Συνδικαλιστική δίωξη της Σταυρούλας Τζατζανά για τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών ενάντια στη μετατροπή της σχολής της Αλεξανδρούπολης σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Το Υπουργείο απέδωσε τις ευθύνες της όποιας εξέλιξης της Ε.Δ.Ε. στη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Ο βουλευτής εξέφρασε την αντίθεση του στη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και δη σε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, και ζήτησε διαφορετική αντιμετώπιση σε τέτοια θέματα.
2.   Για την εξέλιξη και την απορρόφηση του συνόλου των  3.496 Δημοτικών Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα και τα κριτήρια μετακίνησής τους στο Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Υπ. Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ισχύσουν ηλικιακά κριτήρια. Η απάντηση βέβαια του Υπουργείου δεν ήταν ξεκάθαρη, καθώς υποστήριξε ότι για το θέμα συναρμόδια είναι και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που θα απορροφήσει πιθανώς το 20% των Δημοτικών Αστυνομικών. Από την πλευρά του ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης χωρίς κριτήρια, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία και η ομηρία χιλιάδων οικογενειών.
3.   Για την πιθανή ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. : το  Υπουργείο απάντησε ότι προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο μέσα στον Οκτώβριο, όπως και το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στο υπό κατάθεση σχέδιο, λέγοντας ότι θα καταθέσει στη Βουλή και στο Λαό τη δική του εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναδιοργάνωση τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και του Π.Σ.
4.   Στο ζήτημα της ενδεχόμενης απόλυσης πενταετών πυροσβεστών, το Υπουργείο απάντησε ότι όντως βρίσκεται σε διάλογο με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο ζητά κατάργηση θέσεων.
5.   Για το συνεχώς επίκαιρο θέμα της εντεινόμενης και αυξανόμενης καταστολής, ο Βουλευτής ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την αποφυγή κάθε φαινομένου βίας από πλευράς Αστυνομίας, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών παραβαίνουν τους κανόνες. Επισήμανε ότι η συμπεριφορά ορισμένων αμαυρώνει το σύνολο του Σώματος και το έργο που θα έπρεπε να επιτελεί, ιδιαίτερα όταν την ίδια στιγμή που διαδηλωτές σέρνονται από τα πόδια, τα τάγματα της χρυσής αυγής δρουν ανεξέλεγκτα κάτω από τα μάτια της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση επίλυση των ανωτέρω θεμάτων.

Το γραφείο τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.