.

Διαδηλωτές χέρι-χέρι με τα ΜΑΤ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Διαδηλωτές χέρι-χέρι με τα ΜΑΤ





 Έγινε κι αυτό στην Ιταλία: διαδηλωτές αγκαλιάστηκαν με άνδρες των δυνάμεων καταστολής, οι οποίοι όχι μόνο έβγαλαν τα κράνη τους για να χαιρετήσουν όσους διαμαρτύρονταν, αλλά εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία τάχθηκαν ευθέως με την πλευρά των διαδηλωτών.
Ο λόγος για το συνδικάτο αστυνομικών Siulp που εξέφρασε επίσημα την αλληλεγγύη του προς τους οδηγούς φορτηγών, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους υπόλοιπους πολίτες που διαδηλώνουν εναντίον του φορολογικού βάρους και της πολιτικής λιτότητας στη γειτονική χώρα.


«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο γραμματέας του Siulp, Φελίτσε Ρομάνο.
Μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας αναφέρθηκαν σε μια κίνηση μερικών εκ των αστυνομικών που βρίσκονταν στο Τορίνο, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Πόρτα Σούζα: μετά από έκκληση των διαδηλωτών, αποφάσισαν «να βγάλουν τα κράνη τους και να τους αγκαλιάσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης».

Η ηγεσία της ιταλικής αστυνομίας ανέφερε αρχικά ότι «ήταν μια συνηθισμένη κίνηση, η οποία εξηγείται από το ότι η βάρδια των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης είχε μόλις λήξει», το Siulp, όμως, διέψευσε την εξήγηση αυτή.

Τα μπλόκα των φορτηγών συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως υπογραμμίζουν αναλυτές, πρόκειται για διαμαρτυρία που ξεπερνά τα στενά όρια των διοργανωτών της –των οδηγών φορτηγών– και η οποία επεκτείνεται σε κατηγορίες όπως οι έμποροι, οι βιοτέχνες, που νιώθουν να έχουν πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, και δίνουν, συχνά, πραγματικό αγώνα επιβίωσης.

Όπως αναφέρει το αθηναϊκό Πρακτορείο, επιβεβαιώνονται ωστόσο οι ανησυχίες για τυχόν παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων και χούλιγκαν, αν και δεν φαίνεται, στην φάση αυτή, να αποτελούν τον κύριο κορμό της κινητοποίησης.

Το κοινοβούλιο της Ρώμης πρόκειται να δώσει σήμερα νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. Οι οργανωτές των διαμαρτυριών κατά της λιτότητας αναμένεται να οργανώσουν όπως αφήνουν να διαρρεύσουν νέες κινητοποιήσεις, στο κέντρο της πρωτεύουσας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.