.

Ναι, η Γ.Α.Δ.Α. πουλήθηκε ή καλύτερα, ξεπουλήθηκε... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ναι, η Γ.Α.Δ.Α. πουλήθηκε ή καλύτερα, ξεπουλήθηκε...




Του ΔΑΛΑΜΠΙΡΑ ΚωνσταντίνουΑντιπρόσωπος Ε.Α.Υ. Αθηνών

Είναι γνωστό σε όλους ότι η εξαθλίωση και η υποτίμηση του αγώνα για προσωπική επιβίωση στις συνθήκες που ζούμε, μας κάνουν πιο ευάλωτους και απαθείς για άλλα σημαντικά που μας συμβαίνουν και μας αφορούν.

  Ίσως για αυτό η πώληση της Γ.Α.Δ.Α. έγινε ήσυχα και τόσο «αναίμακτα». Ίσως για αυτό έγινε τώρα. Ναι, η Γ.Α.Δ.Α. πουλήθηκε ή καλύτερα, ξεπουλήθηκε. Σε πείσμα των παραπάνω, λοιπόν, θα αφιερώσω αυτές τις λίγες αράδες που μου δίνεται η ευκαιρία στην ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και του Ελληνικού Λαού μιας και μιλάμε για την περιουσία του.  Η Γ.Α.Δ.Α., η Γ.Α.Δ.Θ., η Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, καθώς και το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής ενταγμένα στο «μπουκέτο» των κτιρίων του Ελληνικού Δημοσίου, πουλήθηκαν και ενοικιάστηκαν την επόμενη μέρα με τη μέθοδο του sale-and-lease-back. Συνάδελφοι, ως ενοικιαστές, πλέον, θεωρούμε πως πρέπει να γνωρίζετε τα πραγματικά στοιχεία αυτής της αγοραπωλησίας: Το τίμημα της πώλησης και των 28 ακινήτων ανέρχεται στα 261,31 εκ. ευρώ, τα οποία και θα μπουν απευθείας στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών της χώρας έναντι ενός μη βιώσιμου χρέους. Το Ελληνικό Δημόσιο τα ενοικιάζει, όπως δεσμεύεται από τη σύμβαση την επόμενη μέρα, με εγγυημένο μίσθωμα 30 εκ. ευρώ το χρόνο για 20 χρόνια. Αναλαμβάνουμε ως ενοικιαστές, πλέον, την ετήσια ασφάλιση των κτιρίων, καθώς και την τακτική τους συντήρηση. Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε βάθος 20ετίας θα είναι 600 εκ. ευρώ μόνο για μισθώματα.  Η «μεγαλοψυχία» όμως των ιδιωτικών funds που έσπευσαν να κλείσουν το deal με όσους σώζουν τη χώρα, φαίνεται ενδεικτικά στο εξής: Μετά την παρέλευση της 20ετίας, το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να επαναγοράσει τα συγκεκριμένα ακίνητα στην «αγοραία τιμή της εποχής», αλλιώς ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν.  Τα συμπεράσματα, δικά σας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.