.

Οι φρικιαστικές πρακτικές Αμερικανών αστυνομικών: Στήνουν εγκλήματα με νοητικά ανάπηρους, ανήλικους και πρώην κατάδικους ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Οι φρικιαστικές πρακτικές Αμερικανών αστυνομικών: Στήνουν εγκλήματα με νοητικά ανάπηρους, ανήλικους και πρώην κατάδικους




Απίστευτης αναλγησίας και ρατσισμού πρακτικές φαίνεται πως χρησιμοποιεί η Αμερικανική Αρχή Ελέγχου Αλκοόλ, Καπνού, Οπλων και Εκρηκτικών, την οποία κατηγορεί το Business Insder πως χρησιμοποιεί ευαίσθητες ομάδες, όπως ανήλικους, κατάδικους ή άτομα με ειδικές νοητικές ανάγκες για να κατασκευάσει ιστορίες ενοχής και να παρουσιάσει έργο καταπολέμησης της παρανομίας.


Το Business Insider, αναφέρεται στις βάρβαρες αυτές πρακτικές των αστυνομικών επικαλούμενη στοιχεία της εφημερίδας Journal Sentinal και παρουσιάζει την μέθοδο αυτή, ως «την πιο τρομακτική του 2013»:

«Πράκτορες της Αρχής, προσέγγισαν φιλικά νοητικά ανάπηρους ανθρώπους για να «στήσουν» δουλειές και στην συνέχεια τους συνέλαβαν σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις. Οι πράκτορες, αναφερόμενοι σε έναν άνδρα με πολύ χαμηλό IQ ως ''αργόστροφο'' πριν αποφασίσουν να τον χρησιμοποιήσουν σαν ''βασικό γρανάζι'' του σχεδίου τους. Αλλοι πράκτορες στο Αλμπουκέρκε έδωσαν σε έναν τοξικομανή με εγκεφαλικές βλάβες και ελάχιστες γνώσεις στα όπλα ένα ''φροντιστήριο'' για οπλοπολυβόλα, με την ελπίδα να τους βρει ένα».

«Πράκτορες σε αρκετές πόλεις, άρχισαν κρυφές επιχειρήσεις αγοραπωλησίας όπλων και ναρκωτικών σε ασφαλείς ζώνες κοντά σε σχολεία και εκκλησίας και επέτρεπαν σε νεαρούς να έρχονται και να παίζουν βίντεο παιχνίδια και να καπνίζουν μαριχουάνα, ενώ έδιναν αλκοόλ σε ανήλικους. Στο Πόρτλαντ, οι δικηγόροι τριών νεαρών που κατηγορούνται είπαν πως μια γυναίκα- πράκτορας ντυμένη με προκλητικό τρόπο, φλέρταρε με τα αγόρια και τα ενθάρρυνε να φέρουν όπλα και ναρκωτικά στο κατάστημα για να τα πωλούν».

Πράκτορες της Αρχής, προσέφεραν υψηλές τιμές για όπλα, κατευθύνοντας υπόπτους να αγοράσουν όπλα σε καταστήματα και μετά να τα μεταπωλούν σε μυστικούς πράκτορες για γρήγορο κέρδος. Σε άλλες περιπτώσεις, πράκτορες λειτουργούσαν σαν κλεπταποδόχοι αγοράζοντας πράγματα όπως ηλεκτρονικά και μηχανές, προτρέποντας σε διαρρήξεις και κλοπές. Στην Ατλάντα, πράκτορες αγόραζαν όπλα τα οποία είχαν κλαπεί πριν λίγες ώρες, τα περισσότερα από περιπολικά.

Πράκτορες προκαλούσαν φθορές σε κτίρια τα οποία ενοικίαζαν για τις επιχειρήσεις τους, χαλώντας τους τοίχους και τα ηλεκτρικά συστήματα και ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Μια ιδιοκτήτρια ακινήτου στο Πόρτλαντ είπε πως πράκτορες αφαίρεσαν τον προβολέα του πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν την καινούργια στέγη της αξίας 30.000 δολαρίων και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς να έχει τον οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνίας μαζί τους.

Μυστικοί αστυνομικοί, πίεζαν υπόπτους για συγκεκριμένα όπλα τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα βαρύτερες ποινές στο δικαστήριο. Επέτρεπαν σε κατάδικους να βγαίνουν από μαγαζιά οπλισμένοι. Στην Wichta, μυστικοί αστυνομικοί προέτρεψαν έναν πρώην κατάδικο να πάρει μια καραμπίνα, να την πριονίσει και να επιστρέψει, παρέχοντας του μάλιστα και οδηγίες. Η πριονισμένη καραμπίνα, τους επέτρεψε να τον κατηγορήσουν για ένα σοβαρότερου τύπου έγκλημα.

Στην Πενσακόλα, η Αρχή προσέλαβε έναν κακοποιό να διαχειριστεί το ενεχυροδανειστήριο τους. Η κίνηση, άνοιξε την δεξαμενή των πιθανών στόχων ενισχύοντας τα νούμερα των συλλήψεων. Ακόμη και αυτό οι οποίοι προσπαθούσαν νόμιμα να πουλήσουν όπλα κατηγορούνταν, επειδή πωλούσαν όπλα εν γνώση τους σε έναν κατάδικο. Ο συνέταιρος του ενεχυροδανειστηρίου της Αρχής, καταδικάσθηκε αργότερα επειδή σημάδεψε με γεμάτο όπλο έναν άνδρα έξω από ένα μπαρ. Αντί όμως για μια σκληρή ποινή, ο άνδρας πήγε μόλις για 6 μήνες στην φυλακή.

Κλείνοντας, η Journal Sentinel του Μιλγουόκι, αναφέρεται στην περίπτωση του Τόνι Μπρένερ, ο οποίος είχε IQ γύρω στο 50 και τον προσέγγισαν οι Αρχές οι οποίες στην συνέχεια τον χρησιμοποίησαν. Του έδωσαν να κάνει διάφορες αγγαρείες ξέροντας ότι είναι νοητικά ανάπηρος, τον τάιζαν και στην συνέχεια του ζήτησαν να αγοράσει όπλα. Μόλις το έκανε του φόρτωσαν πολλές κατηγορίες»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.