.

Στο εδώλιο γιατί φίλησε το κράνος αστυνομικού ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Στο εδώλιο γιατί φίλησε το κράνος αστυνομικού

Στο εδώλιο γιατί φίλησε το κράνος αστυνομικού
Μια νέα γυναίκα η οποία φίλησε το κράνος ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πιεμόντε της Ιταλίας ενάντια στα σχέδια κατασκευής μιας σιδηροδρομικής γραμμής για υπερταχείες βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη,
αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί περιύβρισης αστυνομικής αρχής και σεξουαλικής παρενόχλησης, δήλωσε στα ιταλικά μέσα εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών.

«Την κατήγγειλα», είπε ο Φράνκο Μακάρι, επικεφαλής του συνδικάτου Coisp, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Λα Ζανζάρα. «Νομίζω ότι τελέστηκαν τουλάχιστον δύο αξιόποινες πράξεις… περιύβριση αστυνομικής αρχής και -ίσως σας φανεί παράξενο- σεξουαλική παρενόχληση».

Όταν του ζητήθηκαν διευκρινήσεις, ο Μακάρι απάντησε στο δημοσιογράφο: «Εάν εγώ ερχόμουν προς τα εσάς και σας φίλαγα στο στόμα, ενάντια στην θέλησή σας, ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το έγκλημα;».
Η ακτιβίστρια, η 20χρονη Νίνα Ντε Τσίφρε, δήλωσε ότι το φιλί, το οποίο έδωσε στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας της 16ης Νοεμβρίου από τη Σούσα στο Μπουσολένο, στην περιοχή βορειοδυτικά του Πιεμόντε, ήταν μια πράξη με την οποία ήθελε να προκαλέσει. Διαδήλωνε ενάντια της κατασκευής του τούνελ για την υπερταχεία προς τη Γαλλία.

«Δεν ήταν μια χειρονομία ειρήνης. Το αντίθετο, θα κρέμαγα αυτά τα αηδιαστικά γουρούνια ανάποδα» έγραψε εκείνη στο προφίλ της στο Facebook αναφερόμενη στα στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα παρέθεσε τα λόγια του αστυνομικού, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα: «Κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο για πρόκληση». Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι απλά απώθησε τη διαδηλώτρια, η οποία μάλιστα έγλειψε τα δάχτυλά της και τα έφερε κοντά στο στόμα του.

Οι επικριτές της σιδηροδρομικής σύνδεσης για υπερταχείες υποστηρίζουν ότι στοιχίζει πάρα πολλά και καταστρέφει το περιβάλλον. Η αστυνομία είχε αναπτυχθεί στην περιοχή για να προστατέψει τους εργάτες από απόπειρες δολιοφθοράς εκ μέρους αναρχικών και ακτιβιστών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.