.

Μήνυση Κασιδιάρη σε ασυνομικούς και το Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυση Κασιδιάρη σε ασυνομικούς και το Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ


Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί ο γκεμπαιλίσκος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης τους αστυνομικούς της Αναβύσσου.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο με πρωταγωνιστές μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία τους στην Ανάβυσσο και παρακολουθούσαν ... "πολιτική" ομιλία  των Κασιδιάρη και Γερμενή. Την ώρα εκείνη επέστρεφε στο σπίτι του που
βρίσκεται σε κοντινή απόσταση εργαζόμενος σε κατάστημα του Λαυρίου και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, ο οποίος άκουγε στο αυτοκίνητο του τραγούδια που προφανώς δεν άρεσαν στους χρυσαυγίτες.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, τουλάχιστον 10 άτομα αποσπάστηκαν από την ομήγυρη που συναγελάζονταν, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του, τον προπηλάκισαν κι ένας από αυτούς τον γρονθοκόπησε.
Το θύμα, πήγε στο τμήμα της περιοχής και κατήγγειλε την σε βάρος του επίθεση με αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί να κάνουν το αυτονόητο. Έκαναν προσδαγωγές 5 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο συνδικαλιστής αναγνώρισε έναν ότι συμμετείχε στην ομάδα αυτών που τον προπηλάκισαν αλλά δεν ήταν αυτός που τον χτύπησε. Έτσι, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου αλλά υπέβαλε μήνυση μόνο εναντίον του ψευτοπαλικαρά που τον χτύπησε.
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη αυτή τη διαδικασία, στο τμήμα προσήλθε ο Κασιδιάρης ο οποίος ... μήνυσε τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος!!!
Ακολουθεί η ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Λαυρίου
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην  Παλαιά Φώκαια, από φασιστοειδή Χρυσαυγίτες και μάλιστα έξω από το σπίτι του.

Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια.

Συγκεκριμένα λίγο μετά της 9:30μ.μ ο συνάδελφος Ζαμπέλης Δημήτρης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα από όπου εργάζεται κατευθύνεται προς το σπίτι του που τυγχάνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και ακούει εργατικά τραγούδια, το αντιλαμβάνονται οι φασίστες και τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. 

Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ταυτόχρονα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας όπου γίνεται μάρτυρας του γεγονότος, οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο συνάδελφος με την αστυνομία έφτασαν Κάτω από τα γραφεία για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο Βουλευτής Γερμένης  ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο συνάδελφος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις

Αυτοί είναι συνάδελφοι οι Χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος εχθροί Κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους που τους έχουν για την «βρόμικη» δουλειά. Ο συνάδελφος έκτος από ένας εργάτης που αγωνίζεται να βγάλει τίμια το ψωμί του είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στον χώρο που εργάζεται.

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούν τε με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας, οι αποτρόπαιες ενέργειές τους  για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες- οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά. 

Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους που ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους. Άμεση απάντηση στην πρόκληση αύριο 11π.μ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε τί έγραψε χθες το βράδυ η Χρυσή Αυγή και μάλιστα, στη μορφή του ... κατεπείγοντας...
" ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ο αναίτια και με ανυπόστατες κατηγορίες συλληφθείς αφέθηκε προ ολίγου ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο εναντίον του. Καταθέτουν μηνύσεις αυτήν την στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Κασιδιάρης. Τα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού είναι αποκλεισμένα από διμοιρίες ΜΑΤ.

Πριν από λίγο αστυνομικοί συνέλαβαν αναίτια μέλος της Χρυσής Αυγής που παρακολουθούσε ομιλία στην Ανάβυσσο. Αστυνομικοί με άνωθεν εντολές και το πρόσχημα ότι μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε κάποιον, απέκλεισαν τα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού στην Ανάβυσσο. Στην συνέχεια και δίχως άδεια εισαγγελέα εισέβαλαν στα γραφεία, ψάχνοντας να βρουν τον δράστη μίας ανύπαρκτης επίθεσης. Τέλος, έχοντας διαπράξει σωρεία αδικημάτων εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος προσήγαγαν αναίτια ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το πρόσχημα ότι επιτέθηκε σε κάποιον, την στιγμή που το εν λόγω άτομο ήταν με ντοκουμέντα και μαρτυρίες από τις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία.

Η προσπάθεια κράτους και παρακράτους να παρεμποδίσει τον νόμιμο πολιτικό και απροσκύνητο Αγώνα της Χρυσής αυγής ενάντια σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους θα πέσει στο κενό!"

Δελτίο Τύπου εξέδωσε  η ΓΑΔΑ, αναφορικά με το επεισόδιο στην Ανάβυσσο και τη μήνυση Κασιδιάρη σε αστυνομικούς.
20.02 "Χθες το βράδυ, από ιδιώτη, καταγγέλθηκε σε αστυνομικούς που είχαν διατεθεί  για μέτρα τάξης, περιμετρικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στα γραφεία τοπικής οργάνωσης πολιτικού κόμματος, ότι
την 21.30 ώρα περίπου, διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από τα συγκεκριμένα γραφεία, ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια, καταδιώχθηκε από ομάδα δέκα (10) ατόμων περίπου, τα οποία τον εξύβρισαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαστούκισε.
Η ομάδα αυτή, όπως κατήγγειλε, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα γραφεία του πολιτικού κόμματος.  
Ο Διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους ενημέρωσε για το περιστατικό Βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος,  ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης.
Στην περιοχή αφίχθησαν ενισχυτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και δυο διμοιρίες (Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ.), προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο εις βάρος του συμβάν, να προσαχθούν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
Ο παθών, από τα (25) περίπου άτομα, που εξήλθαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη. Στην υποβληθείσα έγκληση του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου δράστη που τον χαστούκισε.
Την 23.45 ώρα, στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη Βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος ο οποίος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της  παράβασης καθήκοντος.
Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος έδωσε εντολή να του υποβληθούν μόνο οι συνταχθείσες μηνύσεις.
Πηγή bloko
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.