.

Βαριά βαλίτσα…βαριά χτυπά η καμπάνα για την ναζιστική οργάνωση της ΧΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Βαριά βαλίτσα…βαριά χτυπά η καμπάνα για την ναζιστική οργάνωση της ΧΑ

 
 
Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος,ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η μεταγωγή του Μπούκουρα στις φυλακές Ναυπλίου. Στις 10:15 σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την παρουσία οπαδών της ναζιστικής οργάνωσης, η μεταγωγή των βουλευτών της από την ΓΑΔΑ και τον 12ο όροφο όπου και διανυκτέρευσαν σε ξεχωριστά κελιά καθώς βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Γερμενής και Ηλιόπουλος μεταφέρθηκαν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο Στάθης Μπούκουρας πήρε την βαλίτσα με την οποία μετέφερε τον «αγκυλωτό» σταυρό του μαρτυρίου του –την ογκώδη δικογραφία δηλαδή- και τώρα βρίσκεται καθ΄ οδόν προς τις φυλακές Ναυπλίου.

Οι βουλευτές της ΧΑ Γερμενής και Ηλιόπουλος βρίσκονταν υπό κράτηση από το βράδυ του Σαββάτου καθώς κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα, προφυλακιστέοι ως «ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων».

Ο Στάθης Μπούκουρας δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτριες και εισαγγελέα για την αθωότητα του και τα δημοκρατικά του φρονήματα, αλλά και για το γεγονός-όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του- πως είναι απλά «φίλος» του κόμματος της ΧΑ , φιλήσυχος νοικοκύρης προερχόμενος από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Τα στοιχεία που βαραίνουν και τους τρείς βουλευτές είναι πολλά καθώς εκτός από τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων υπάρχει και οπτικό υλικό στο οποίο ο Γερμενής στρατολογεί και ορκίζει νέα μέλη στα «τάγματα εφόδου» της ΧΑ.

Την κρίση των δικαστών βάρυνε το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονται, από δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.
Τώρα τίθεται ακόμα σημαντικό ζήτημα. Με 9 πλέον από τα 18 στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και 6 από αυτά να βρίσκονται ήδη προφυλακισμένα, ο Άρειος Πάγος Θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει εάν ένα κόμμα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκειμένου να αποφευχθεί ένας πιθανός αποκλεισμός της ΧΑ από την εκλογική διαδικασία είναι πιθανόν να «αναβαπτιστεί» με άλλη ονομασία και σύμβολα.

Από τα μέσα της εβδομάδας αναμένουμε νέες εξελίξεις στο δικαστικό επίπεδο όσον αφορά την ΧΑ καθώς θα αποκαλυφθούν τα πορίσματα που αφορούν το ηλεκτρονικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και αναμένεται να «κάψει» ακόμα περισσότερα στελέχη αλλά και να δώσει πληροφορίες για την δράση των ήδη προφυλακισμένων πυρηναρχών της ΧΑ.

Ειρήνη Προμπονά 
 
stokokkino.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.