.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ
Ποιός δεν καταλαβαίνει ότι το μοντέλο της ΕΡΤ πάει να εφαρμοστεί στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ;

Με πρόσχημα τις σοβαρές αδυναμίες του συστήματος και στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης "μεταρρύθμισης" κλείνουν όλες τις δομές του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και βάζουν σε διαθεσιμότητα με προοπτική απομάκρυνσης όλους τους εργαζόμενους που δεν θα δεχτούν να εργαστούν σε "συνθήκες γαλέρας".
Και στον ΕΟΠΥΥ όπως και στην ΕΡΤ το κυβερνητικό κύκλωμα προσπαθεί να διαφυλάξει και να βολέψει τους "ημέτερους".
Και στον ΕΟΠΥΥ όπως και στην ΕΡΤ μιλάνε για βολεμένους και διπλοθεσίτες που πρέπει να φύγουν.
Προσπαθούν βεβαίως να κρύψουν επιμελώς πως αυτός που θα πληρώσει τελικά το "μάρμαρο" είναι ο συνεχώς εξαθλιούμενος από τις μνημονιακές πολιτικές λαός που θα βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Η πολιτική "εσωτερικής υποτίμησης" με εξαθλίωση των εργαζόμενων και άνεργων και φτωχοποίηση μέχρις εξαφανίσεως των μικρομεσαίων στρωμάτων εφαρμόζεται με ευλάβεια από τους κυβερνώντες και υποστηρίζεται από "αφελείς" αλλά και πονηρούς συνοδοιπόρους του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού τόξου.
Την ώρα που η οσμή των τραπεζικών σκανδάλων και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος από τους "ημέτερους" του πάλαι ποτέ δικομματισμού εισχωρεί παντού, η κυβέρνηση διαλύει το όποιο δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα υγείας για να το χαρίσει στους ίδιους που κερδοσκοπούν τόσα χρόνια.
Μήπως η αντίδραση πρέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχη με αυτήν στην ΕΡΤ;

Με αυτή την πολιτική ηγεσία και αυτή την κυβέρνηση λύση δεν μπορεί να υπάρξει σε όφελος των υγειονομικών και της δημόσιας υγείας.
Όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και κρίνονται.
 

ΑΘΗΝΑ 12.1.13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.