.

Ποιους Αρχηγούς θέλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων; Ακούει κανείς; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ποιους Αρχηγούς θέλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων; Ακούει κανείς;


Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται φυσικά ούτε ψηφοφορίες,ούτε δημοσκοπήσεις για την ηγεσία τους. Όμως το στοιχείο της “ψυχικής επαφής” του προσωπικού με τους φυσικούς του ηγέτες που είναι οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος που ελάχιστα εκτιμάται από τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ.

Δυστυχώς πάντα υπερτερούν άλλα κριτήρια:

Ποιος είναι ο πιο “βολικός” για την εκάστοτε κυβέρνηση Αρχηγός.

Ποιος έχει τις καλύτερες “επαφές” και άρα και τα καλύτερα “μέσα” να πιέσει για την διατήρησή του στην θέση του ή την άνοδό του.

Ποιος είναι πιο ευχάριστος στον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ποιος “κάνει τη δουλειά” όπως λέγεται αυτή τη περίοδο για έναν από τους Αρχηγούς.

Ποτέ κανείς υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ασχολήθηκε με τον “σφυγμό” της καρδιάς αλλά και της ψυχής των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης αυτό ίσως να μην ήταν αναγκαίο. Μετά απ΄ όσα έχουν γίνει όμως τα τελευταία χρόνια η ψυχολογία του προσωπικού θα έπρεπε να είναι ίσως ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ηγεσιών.

Θα μοιράσουν λεφτά οι Αρχηγοί; Θα πληρώσουν τους λογαριασμούς των στρατιωτικών που μένουν απλήρωτοι; Τα δάνεια και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις; Όχι βέβαια. Δεν μπορούν. Μπορούν όμως έμπρακτα να σταθούν δίπλα στο προσωπικό τους ,να του δείξουν και να του αποδείξουν ότι κατανοούν την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Να το δείξουν είναι το εύκολο. Με επισκέψεις ,συζητήσεις κι ένα χτύπημα στην πλάτη θα πείτε. Να το αποδείξουν δεν είναι δύσκολο στην πραγματικότητα. Αρκεί οι όποιοι Αρχηγοί να είναι αποφασισμένοι να σταθούν όχι μόνο στο πλάϊ των ανθρώπων τους αλλά και μπροστά απ΄ αυτούς .Απέναντι στις παρατυπίες, στις αδικίες και στην ρουσφετολογική λογική κυβερνήσεων και κομμάτων. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν τουλάχιστον αξιοκρατία και ισονομία στην εξέλιξη των στελεχών. Στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις τους. Στις ευκαιρίες για να κάνουν όσοι αξίζουν το κάτι παραπάνω.

Αν οι Αρχηγοί και οι υποψήφιοι διάδοχοί τους μπορούσαν να ακούσουν τι λέει το προσωπικό για τις πραγματικές του ανάγκες, αν μπορούσαν να αφουγκραστούν την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί το “ξεκατίνιασμα” το οποίο εκπέμπεται από κάποιους κύκλους Γενικών Επιτελείων θα καταλάβαιναν ότι η παραμονή ή η ανέλιξή τους δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία πρώτα απ΄ όλα έχει η αποδοχή όσων διοικείς.

Η παράμετρος της “ψυχικής” επαφής του στρατεύματος με την ηγεσία που θα επιλέξει σε λίγες ημέρες ο κ.Αβραμόπουλος και η κυβερνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. Τα μηνύματα έχουν φθάσει και στο υπουργικό γραφείο το οποίο βρίσκεται σε φάση “αποκρυπτογράφησης”.


#onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.