.

''Οι στρατιωτικοί δεν ζήτησαν ποτέ μερίδιο από το πλεόνασμα'' - Τι δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

''Οι στρατιωτικοί δεν ζήτησαν ποτέ μερίδιο από το πλεόνασμα'' - Τι δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση


Οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την “διανομή πλεονάσματος” προκάλεσαν απογοήτευση στους στρατιωτικούς.

Οι “διαρροές” του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα περί “ανάγκης ισοδύναμων μέτρων” για να δοθούν χρήματα στους στρατιωτικούς ,προκάλεσαν οργή.

Και στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν μια σημαντική “λεπτομέρεια” . Η λέξη εντός εισαγωγικών.

Οι στρατιωτικοί και ειδικά οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ να έχουν μερίδιο στο όποιο πλεόνασμα προέκυπτε ή προκύψει! Αυτό τονίζουν οι περισσότεροι στρατιωτικοί μετά από τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις και τις απόψεις Σταϊκούρα.

Οι στρατιωτικοί μέσω των Ενώσεων που έχουν δημιουργήσει προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη η οποία μέσω τους ΣτΕ , τους δικαίωσε! Το μέγεθος της δικαίωσης αναμένουμε να το δούμε όλοι με την ανακοίνωση της απόφασης.

Συνεπώς οι προσπάθειες να εμφανιστούν οι στρατιωτικοί ως κυβερνητικό άλλοθι προς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης είναι όχι μόνο ατυχέστατη και ύποπτη αλλά και επικίνδυνη. Η όποια προσπάθεια να τοποθετήσουν κάποιοι τις ΕΔ απέναντι από την κοινωνία είναι απαράδεκτη.

Οι ΕΔ έχουν “σταλινικά” ποσοστά αποδοχής στην κοινωνία. Αντίστροφη είναι η πορεία των παραδοσιακών πρώην μεγάλων κομμάτων. Τίποτα όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιους είδους τεχνάσματα και “επικοινωνιακά εφευρήματα”. Τα “παιχνιδάκια” με τις ΕΔ και τους κοινωνικούς αυτοματισμούς κάπου εδώ πρέπει να τελειωσουν οριστικά και αμετάκλητα. Και η στρατιωτική ηγεσία αφού τελειώσει μ΄ όλα τα σημαντικά που ασχολείται όπως τα παράσημα και τις στολές θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά για το πως θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους επιθέσεις κατά των ΕΔ. Αν και γι΄ αυτό δεν έχει σκοπό να πάρει θέση τότε δεν θα πρέπει να αναρωτιέται γιατί υπάρχουν στρατιωτικοί που θέλουν να υπάρχουν Ενώσεις Στρατιωτικών.


#onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.