.

Κορύφωση των ρατσιστικών επιθέσεων το 2013 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κορύφωση των ρατσιστικών επιθέσεων το 2013Όπως δείχνει η ετήσια έκθεση για το έτος 2013 που παρουσίασε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, οι ρατσιστικές επιθέσεις κορυφώθηκαν τον καιρό πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ωστόσο στη συνέχεια μειώθηκαν.

 Την ετήσια έκθεση για το έτος 2013 παρουσίασε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, όπου
αναλύονται τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο.
Η έκθεση περιέχει επίσης βασικές μεθοδολογικές διασαφηνίσεις σχετικά με τα εγκλήματα μίσους, καθώς και τις θέσεις του Δικτύου σχετικά το νομικό πλαίσιο και τις θεσμικές και άλλες ελλείψεις.
ratsistikes-ekthesi
Στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, επισήμανε πως οι εκθέσεις και τα συμπεράσματα του Δικτύου ανέδειξαν την εκρηκτική διάσταση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Το Δίκτυο αποτέλεσε σημείο αναφοράς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σχετικά με την ανάδειξη των εγκλημάτων μίσους, ακριβώς γιατί η δράση του ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό της Πολιτείας: την απουσία ενός επίσημου και αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής των περιστατικών και τάσεων της ρατσιστικής βίας στη χώρα.
Αναφερόμενος στα θετικά βήματα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, δεν παρέλειψε να τονίσει πως βασικό ζητούμενο παραμένει η προστασία των θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων.

Διαβάστε αναλυτικά την ετήσια έκθεση του 2013


#efsyn.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.