.

Μπαλτάκος στο Λιμενικό: ένα ρουσφέτι-σκάνδαλο για τον άρρωστο Παναθηναϊκό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος στο Λιμενικό: ένα ρουσφέτι-σκάνδαλο για τον άρρωστο Παναθηναϊκό



Πως ο υιός Μπαλτάκος δεν έπιασε την βάση στα γραπτά , αλλά «τρύπωσε» σκανδαλωδώς στο Λιμενικό - Το ρουσφέτι του πρωθυπουργικού συνεργάτη που πληρώνουμε όλοι
Η οικογένεια Μπαλτάκου βρίσκεται στο επίκεντρο από τη στιγμή που διέρρευσε η συνομιλία στην οποία ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος «απολογείται» στον Ηλία Κασιδιάρη για τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα ο γιος του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δημήτρης Μπαλτάκος, εισέβαλλε στα γραφεία της
Χρυσής Αυγής στη Βουλή, μετατρέποντάς τα σε...Τέξας.

Ο οξύθυμος Δημήτρης Μπαλτάκος που έκανε «Τέξας» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ο  Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος τον οποίο βάφτισε ο Πάνος Καμμένος, είναι 25 χρονών με σπουδές στο Πολιτικό της Νομικής και τις ΗΠΑ, θεωρείται από άτομα που τον γνωρίζουν ως ένα ιδιαίτερα ευέξαπτο άτομο, το οποίο έχει «κληρονομήσει» τις ακροδεξιές απόψεις του πατέρα του. Ενα άλλο γνώρισμα του 25χρονου που έκανε «Ροντέο» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είναι η αγάπη του για τον στρατό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το όνειρο του ήταν να γίνει «βατράχι», δηλαδή μέλος της ΟΥΚ.

Στο παρελθόν, ο υιός Μπαλτάκος έχει γίνει γνωστός για  δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η δράση του στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, της Θύρας 13. Το δεύτερο, είναι ο διορισμός του στην ΟΥΚ στο Λιμενικό Σώμα, μετά από σκανδαλώδη παρέμβαση του πατέρα του.

Oταν ο Μπαλτάκος «αμάρτησε για το παιδί του»

Η υπόθεση του διορισμού του Δημήτρη Μπαλτάκου, ξεκίνησε το 2011, όταν ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους τους Λιμενικού. Στον διαγωνισμό, δεν κατάφερε να περάσει τη βάση στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου, καθώς βαθμολογήθηκε με 8, με αποτέλεσμα να κοπεί. Και κάπου εκεί αρχίζουν οι πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο νεαρός Μπαλτάκος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στη συνέχεια, κατέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Το Δικαστήριο, κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Τότε, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να επανασυγκροτηθεί η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί για τρίτη φορά το γραπτό του Μπαλτάκου. Εν τέλει, ο βαθμός του Δημήτρη Μπαλτάκου, μετατράπηκε από  8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου να «πιάσει» τη βάση. Αποτέλεσμα ήταν, ο Δημήτρης Μπαλτάκος να «παρακάμψει» τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο και να γίνει «βατράχι» του Λιμενικού.

Τότε μάλιστα, οι επιλαχόντες που παρακάμφθηκαν αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να προβλεφθεί ειδική διάταξη ώστε να γίνουν και αυτοί δεκτοί στο Λιμενικό, αν και υπέράριθμοι !

Και μια μικρή λεπτομέρεια: Δικηγόρος του υιού Μπαλτάκου ανέλαβε η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάσθηκε στο γραφείο το πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης, υποστηρίζει η εφημερίδα Παραπολιτικά που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα.

«Αρρωστος» Παναθηναϊκός

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος είναι ένα από τα μέλη του σκληρού πυρήνα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, της Θύρας 13  και σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του είναι διαρκής, τόσο στο γήπεδο όσο και στους συνδέσμους -κυρίως δε στα «κεντρικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας- ενώ αρκετές είναι οι φωτογραφίες του από το γήπεδο, στο «πέταλο» των οργανωμένων οπαδών.

Βέβαια, η «αρρώστια» του με τον Παναθηναϊκό, δικαιολογείται μέχρις ενός σημείου, καθώς ο πατέρας του στο παρελθόν είχε διατελέσει σε διοικητικές θέσεις στους «πράσινους».

Ωστόσο, ο νεαρός Μπαλτάκος δεν θεωρείται απλός φίλαθλος, αλλά οργανωμένος οπαδός, καθώς εκτός από τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού και το γήπεδο, συχνάζει και σε γνωστά «πράσινα» στέκια, τόσο στους Αμπελόκηπους όσο και στην Πανόρμου, ενώ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για την δράση του στις τάξεις των οργανωμένων της Θύρας 13.

Οι πολεμικές τέχνες και οι επαφές με χρυσαυγίτες

Οσον αφορά στις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Δημήτρης Μπαλτάκος φαίνεται πως κινείται στα ακροδεξιά ιδεολογικά πλαίσια του πατέρα του, ενώ παράλληλα φέρεται να έχει και επαφές με αρκετά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο υιός Μπαλτάκος -που παρακολουθεί μαθήματα kick boxing σχεδόν καθημερινά στον Πειραιά- ήρθε στο γυμναστήριο σε επαφή με μέλη του νεοναζιστικού κόμματος, τα οποία έκαναν «κουμάντο» σε γυμναστήρια και σχολές πολεμικών τεχνών της περιοχής.



Πλέον, ο οξύθυμος γιος του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Λιμενικό και η «καμπάνα» για την επίθεση -σωματική και λεκτική- που εξαπέλυσε εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι βαριά. Απορίας άξιον ωστόσο είναι το πώς κατάφερε ο νεαρός Μπαλτάκος να κάνει το «ντου» στη Βουλή και να εισβάλλει στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.


#thetoc.gr
του Δημήτρη Παπαγεωργίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.