.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Δραβίλλας και οι ένστολοι ωτακουστές της ΕΥΠ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Δραβίλλας και οι ένστολοι ωτακουστές της ΕΥΠ


Αθήνα, 3 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αρμόδιοι Υπουργοί, ο κ. Δραβίλλας και οι ένστολοι ωτακουστές της ΕΥΠ.


Η λεγόμενη «μονταζιέρα» του κυβερνητικού επιτελείου, δεν αρκείται μόνον σε δημοσιευμένα άρα και κοινοποιημένα στοιχεία, πληροφορίες και διατυπώσεις θέσεων της αντιπολίτευσης και δη της Αξιωματικής, ώστε να τα διαστρεβλώνει και να τα παραποιεί κατά το δοκούν. Απ’ ότι φαίνεται φροντίζει τροφοδοτείται και από μη κοινοποιήσιμες, δημοσιεύσιμες ή δημοσιευμένες πληροφορίες, δηλαδή υποκλέπτει τηλέφωνα και ηλεκτρονική αλληλογραφία των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Για να το επιτύχει αυτό, το σκοτεινό επιτελείο της ακροδεξιάς παρέας, βασίζεται στις «καλές υπηρεσίες» κάποιων στελεχών της ΕΥΠ, που φαίνεται να διαθέτουν την τεχνογνωσία, τα μέσα και την προθυμία να το πράξουν. Με άλλα λόγια ο εντολέας αυτών των πρακτικών παρανομεί και μπορεί μεν να το πράττει με εξειδικευμένα τεχνολογικά μέσα αλλά στην ουσία παρανομεί με τον ίδιο τρόπο που παρανομούσαν υπηρεσιακοί, κρατικοί και παρακρατικοί «παράγοντες», κατά τις πιο σκοτεινές και μαύρες εποχές της ιστορίας αυτής της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες, κάποιος ένστολος που τυγχάνει και συγγενής βουλευτή της ΝΔ, δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον και «περιέργεια» για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα e-mail πολιτικών προσώπων και μάλιστα φέρεται να τα «πειράζει» ως γνήσιος hacker και ως μη όφειλε υπηρεσιακά.
Αν οι πληροφορίες είναι βάσιμες, γεννάται το ερώτημα αν ο κ. Θ. Δραβίλλας διοικητής της ΕΥΠ, έχει ακούσει κάτι γι αυτό, δεδομένου ότι κατά την ακρόασή του από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αρνήθηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών επί των ημερών του. Ο διοικητής της ΕΥΠ μάλιστα δήλωσε ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτουν πάντα σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Συνεπώς, αν οι πληροφορίες είναι βάσιμες, τότε ή ο κ. Δραβίλλας δεν ελέγχει τους μηχανισμούς της υπηρεσίας του, οπότε λειτουργούν παράκεντρα, ή ο κ. Δραβίλλας απέκρυψε μέρος της αλήθειας από τους βουλευτές.
Ο κ. Δραβίλλας είναι υπηρεσιακός παράγοντας, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη θέση και οφείλει να περιφρουρεί την ασφάλεια της πολιτείας, σεβόμενος τους νόμους το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές αρχές. Αν υποθάλπει ή καλύπτει μια τέτοια κατάσταση παρακρατικής εκτροπής, τότε έχει ευθύνη και μπορεί να θεωρηθεί επίορκος. Συνυπεύθυνος είναι και ο κ. Δένδιας, ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας. Άλλωστε ο Υπουργός είναι υπεύθυνος και για τους ένστολους που εντάσσονται στην ΕΥΠ και είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει τον ένστολο αυτουργό και να λάβει τα προσήκοντα μέτρα, εφόσον οι πληροφορίες είναι ακριβείς.
Εν πάσει περιπτώσει, την τελική πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της υπηρεσίας του κ. Δραβίλλα έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεδομένου ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Αντώνη Σαμαρά. Φυσικά ο πρωθυπουργός δηλώνει πάντοτε άγνοια. Την ίδια στιγμή η ακροδεξιά δράκα των πρωθυπουργικών φίλων που κυριαρχεί σήμερα στη ΝΔ, είναι συνομιλητής του νεοναζιστικού κόμματος με προεξάρχοντα τον επίδοξο κομμουνιστοφάγο κ. Μπαλτάκο, αλωνίζει διαλύοντας θεσμούς, καταρρακώνοντας το Σύνταγμα και τους νόμους.
Η σημερινή ΝΔ έχει διαστρεβλώσει τον χαρακτήρα της ως αστικού κοινοβουλευτικού κόμματος και δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνον δικό της. Οι ακροδεξιοί επιτελείς του κ. Σαμαρά και όπως φάνηκε συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής, υπονομεύοντας τους θεσμούς στρέφονται ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της Δημοκρατίας, θα υπερασπιστούν τους θεσμούς και τις αρχές της.

Το γραφείο τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.