.

Πατρίδα τους οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος… ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πατρίδα τους οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά,
Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Πατρίδα τους οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος…

Σύμφωνα με πληροφορίες της επιτροπής αλληλεγγύης ο Μπουλούτ Γιαϊλά απελευθερώθηκε στις 27-03-2014.

Θυμάστε την υπόθεση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα BULUT YAYLA (Μπουλούτ Γιαϊλά); O Μπουλούτ Γιαϊλά ήρθε στην Ελλάδα πριν αρκετούς μήνες και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Λόγω της αδυναμίας πρόσβασής του στη διαδικασία αυτή, προσέφυγε στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ζητώντας συνδρομή για να καταθέσει αίτημα ασύλου.
Φαίνεται ότι οι τουρκικές αρχές απαίτησαν την έκδοση του στην Τουρκία. Ο Μπουλούτ Γιαϊλά παρουσιάστηκε από τον τύπο και τα τουρκικά ΜΜΕ σαν διεθνής τρομοκράτης, σαν «ζωντανή - κινούμενη βόμβα». Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των τουρκικών υπηρεσιών:
Έτσι το βράδυ της 30ης Μαΐου 2013 και ώρα 21:30 και ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία για την παροχή ασύλου σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 114/2010, ο Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από ομάδα «αγνώστων» στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Καποδιστρίου στα Εξάρχεια. Οι απαγωγείς, αφού τον κακοποίησαν βάναυσα, τον φίμωσαν και τον επιβίβασαν βίαια σε αυτοκίνητο, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Για δύο ημέρες κανείς από την διοίκηση της Αστυνομίας ή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν μπορούσε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το συμβάν. Από αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, συγκρατήθηκε ο αριθμός του αυτοκινήτου των απαγωγέων, που εκ των υστέρων απεδείχθη ότι ανήκε στην Ελληνική Αστυνομία!
Τελικά, ο Μπουλούτ Γιαϊλά βρέθηκε στο κτήριο της Αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό μαθεύτηκε επειδή η τούρκικη αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τους γονείς του και το δικηγόρο του και τους επέτρεψε να τον επισκεφτούν! Μετά από ένα πολυτάραχο ταξίδι δύο ημερών και αφού διέσχισε ολόκληρη την Ελλάδα φορώντας κουκούλα για να μη μπορεί να αναγνωρίσει τους απαγωγείς του. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, οι απαγωγείς που εναλλάσσονταν κατά την διαδρομή μιλούσαν ελληνικά, τούρκικα και αγγλικά. Τέλος, ο Μπουλούτ Γιαϊλά κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσο σταθμό τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στην Αδριανούπολη απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του.
Σχετικά με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, σημειώνουμε ότι όχι μόνον ως πολιτικός πρόσφυγας δεν έτυχε της νόμιμης προστασίας, αλλά από τα Εξάρχεια βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας αυτή τη σκοτεινή διαδρομή. Και τα αμείλικτα ερωτήματα που αναδύονται είναι:
Συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία στην παράνομη απαγωγή και παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα; Αν όχι, ποιες μυστικές υπηρεσίες, Ελληνικές και ξένες, ποιό κράτος ή παρακράτος πραγματοποίησαν την απαγωγή, κακοποίηση και παράδοση; Και βέβαια ποιός έδωσε την εντολή; Δεν ήταν υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας και των υπηρεσιών της να διερευνήσουν έστω και στοιχειωδώς τις ιδιαίτερες πτυχές της περίπτωσης; Δεν θα έπρεπε να παρέχουν στοιχειώδη προστασία στον αιτούντα πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους και πρακτικές;
Πέρα από τις ευθύνες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, οι οποίοι πρέπει να απαντήσουν πως είναι δυνατόν να καταλύεται το κράτος, να παραβιάζονται οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις γιατί έτσι επιθυμεί η τούρκικη κυβέρνηση, εκείνο το οποίο κάνει εντύπωση είναι η προθυμία για άκριτη συμμόρφωση στις απαιτήσεις ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Η γελοιοποίηση της ελληνικής πλευράς εκσφενδονίζεται από τη στιγμή που ο εκδοθείς φυγάς απελευθερώθηκε στις 27-03-2014 από τους ίδιους τους διώκτες του! Οπότε οι ελληνικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν βασιλικότερες του βασιλέως.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Έλληνες ιθύνοντες αισθάνονται αλληλέγγυοι στις μυστικές υπηρεσίες και όχι στους ικέτες φυγάδες. Αυτό είναι κακό αλλά υπάρχει και χειρότερο: Δεν λήφθηκαν υπόψη τα ελληνικά κρατικά συμφέροντα με την ευρεία τους έννοια, η θέληση της Ελλάδας, η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, η αποτροπή των πιέσεων και η αυθεντική εκδήλωση της ελληνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αποφασίζει βάσει νόμων, αρχών και δημοκρατικών παραδόσεων. Ή μήπως όχι; Τελικά, ποια είναι η πατρίδα αυτών των «υπηρεσιακών παραγόντων» και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που αισθάνονται τόσο κοντά στις μυστικές υπηρεσίες του άθλιου τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν; Μήπως οι μυστικές υπηρεσίες; Μήπως το παρακράτος; Το παρακράτος που είδαμε να αναδύεται μέσα σε όλη του την αθλιότητα και τη δυσωδία, με εκπρόσωπο τον κ. Μπαλτάκο Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, φιλαράκο του Κασιδιάρη και εξ απορρήτων μυστικοσύμβουλο του κ. Πρωθυπουργού. Θα ήταν υπερβολή λοιπόν να ισχυριστούμε ότι πατρίδα αυτών των «υπηρεσιακών παραγόντων» και των πολιτικών προϊσταμένων τους, είναι οι Μυστικές Υπηρεσίες και το παρακράτος;

Το Γραφείο Τύπου
4.4.2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.