.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ





 Του Τάσου Μαυρόπουλου,
Μέχρι και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , οι υποψήφιοι δήμαρχοι, συνωστίζονταν στα κόμματα, δίνοντας μάχες για το ποιος θα πάρει το χρίσμα και την στήριξη του κόμματος, για  να ωφεληθούν εκλογικά οι ίδιοι και να αποκομίσει οφέλη και το κόμμα που τους στήριζε. Η κορύφωση του αγώνα τους για το χρίσμα, ήταν στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2010, όταν ήδη είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, που έβαζε τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, τον έσπρωχνε στην εξαθλίωση και ξεπουλούσε τη χώρα μας.


Αιχμή του δόρατος της υλοποίησης αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής είναι οι απερχόμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες  αποδέχτηκαν χωρίς αντίδραση την μείωση των πόρων κατά 60% και συγχρόνως πήραν πολλαπλάσιες αρμοδιότητες που δεν μπορούν να στηρίξουν, συναίνεσαν στην υποβάθμιση της λειτουργίας των δήμων,  την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους,  την διάλυση των κοινωνικών υποδομών, την απόλυση των εργαζομένων, την κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και την εξαθλίωση των πολιτών.

Οι ίδιοι που υλοποίησαν αυτές τις πολιτικές ή οι διάδοχοί τους που, παρουσιάζονται σήμερα ως ανεξάρτητοι, ενώ πολλοί απ’ αυτούς συνεχίζουν να έχουν και την  ταυτότητα των κομμάτων της συγκυβέρνησης και λειτουργούν σαν προέκτασή τους. Για να μπερδέψουν τον κόσμο, σε πολλούς δήμους, αλλάζουν τα  ονόματα και τους επικεφαλής των  συνδυασμών και στην ουσία είναι οι ίδιοι που με την στάση τους και την ψήφο τους στα δημοτικά συμβούλια συνέβαλαν στην υποβάθμιση της λειτουργίας των δήμων και την ομηρία των δημοτικών αρχών.

 Παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι χωρίς καμία αυτοκριτική για τις επιλογές τους μέχρι σήμερα και χωρίς καμιά αναφορά αντίθεσής τους στα μνημόνια και ανυπακοής τους σ’ αυτά, εφ’ όσον εκλεγούν. Το εγχείρημα να φανούν ανεξάρτητοι, δηλώνει γνώση των καταστροφικών αποτελεσμάτων των επιλογών τους  για τους δήμους και τους πολίτες και προσπαθούν παραπλανώντας τους  να κλέψουν την ψήφο τους για να συνεχίσουν τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν οι ίδιοι και οι προκάτοχοί τους.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα δεν λύνονται με αλλαγή προσώπων και ονομάτων αλλά με αλλαγή πολιτικών. Δεν αρκεί η καλή πρόθεση του υποψηφίου και η γνώση κάποιων πραγμάτων. Χρειάζεται αποφασιστικότητα σύγκρουσης με τις κυβερνητικές πολιτικές και άρνηση εφαρμογής τους. Οι απερχόμενοι δήμαρχοι και οι διάδοχοί τους δεν αντέδρασαν και ούτε θα αντιδράσουν, γιατί ιδεολογικά και πολιτικά ταυτίζονται με τον νεοφιλελευθερισμό και πιστεύουν σ’ αυτόν. Προτεραιότητά τους δεν είναι οι άνθρωποι αλλά οι αριθμοί .

Οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα της αριστεράς ποτέ δεν έκρυψαν ποιοι είναι, από ποιους στηρίζονται και ποιες είναι οι προτεραιότητές τους. Δεν προσπάθησαν να κρυφτούν και να εξαπατήσουν ούτε  επένδυσαν στο λάιφ-στάιλ και την επικίνδυνη απολιτίκ εκδοχή των εκλογών.

Στις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν άνθρωποι , με  πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, με  εκφρασμένη την αντίθεσή τους στα μνημόνια, με πρωτοβουλίες  σε τοπικό επίπεδο για να στηρίξουν τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή. Έκαναν πράξη την αλληλεγγύη,  σε ανθρώπους αποκλεισμένους από τα βασικά αγαθά αυτής της ζωής, γιατί οι δημοτικές αρχές ήταν απούσες και αλληλέγγυες μόνο σε εργολάβους. Οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πρόγραμμα, εμπειρία και βούληση να οργανώσουν,  να στηρίξουν, να ανασυγκροτήσουν τις τοπικές κοινωνίες και να αναβαθμίσουν τη λειτουργία των δήμων.

Η ψήφος των πολιτών στις 18 και 25 Μάη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ψηφίζουμε για ανατροπή σε τοπικό, πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ψήφος μας  μπορεί και πρέπει να προκαλέσει άμεσα πολιτικές εξελίξεις. Τρεις κάλπες μία επιλογή.



                                               Τάσος Μαυρόπουλος                                             
 Συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ
(προσωπική ιστοσελίδα:http://mauropoulos.blogspot.gr/)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.