.

Δελτίο τύπου Δημήτρη Τσουκαλά «Αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος Πακιστανών και άλλων αλλοδαπών εμπόρων της περιοχής πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δελτίο τύπου Δημήτρη Τσουκαλά «Αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος Πακιστανών και άλλων αλλοδαπών εμπόρων της περιοχής πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας»Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος Πακιστανών και άλλων αλλοδαπών εμπόρων της περιοχής πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας»


Την Πέμπτη 29-05-2014, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Τσουκαλάς, συνοδευόμενος από τον Αναστάσιο Μαυρόπουλο υπεύθυνο του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ο Τζαβέντ Ασλάμ επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, περιόδευσαν σε εμπορικούς δρόμους όπου εδρεύουν τα καταστήματα μεταναστών εμπόρων, στην περιοχή πίσω από το Δημαρχείο Αθήνας.
Κατά την περιοδεία συγκεντρώθηκε πλήθος εμπόρων, οι οποίοι διατύπωσαν τα παράπονά τους για την στάση και την συμπεριφορά των οργάνων της τάξης απέναντί τους και προχώρησαν σε καταγγελίες πρακτικών των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Συγκεκριμένα κατήγγειλαν καθημερινές εκδηλώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, εντάσεις και απαράδεκτες πρακτικές όπως προσβολές, εκβιαστικούς ελέγχους των ταμείων των εμπόρων, αρπαγές προϊόντων, υπεξαίρεση χρημάτων και κινητών τηλεφώνων, ιδίως όταν υπάρχει προσαγωγή.
Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα του ελέγχου, ενώ οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι οι έμποροι της περιοχής διαθέτουν άδειες και νόμιμα χαρτιά. Πολλές φορές οι έμποροι οδηγούνται με χειροπέδες στο Αλλοδαπών, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και παραπέρα εκβιασμών. Υπήρξε και καταγγελία για απειλή προσαγωγής εμπόρων με την κατηγορία λαθρεμπορίας ναρκωτικών, η οποία βεβαίως δεν ευσταθούσε.
Επιπλέον οι αστυνομικοί τρομοκρατούν εμπόρους και πελάτες παραμένοντας έξω από κατάστημα το οποίο χρησιμοποιούν σαν «στέκι». Με τις αδικαιολόγητες προσαγωγές που διενεργούν αναγκάζουν τους εμπόρους να αφήνουν χωρίς φύλαξη τα καταστήματά τους. Χαρακτηριστικό του ρατσιστικού παραλογισμού και της ασυδοσίας των οργάνων της τάξης είναι ότι προσήγαγαν και έμπορο, Έλληνα πολίτη πακιστανικής καταγωγής, ενώ τους επέδειξε χωρίς αποτέλεσμα βέβαια, την αστυνομική του ταυτότητα!
Οι ενέργειες αυτές που συντηρούν ένα κλίμα τρομοκρατίας, ρατσισμού και κατάχρησης εξουσίας που συνιστά εκτροπή, επηρεάζουν και τους Έλληνες εμπόρους της περιοχής, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αλλοδαπών συναδέλφων τους.
Είναι προφανές ότι οι συμπεριφορές και πρακτικές αυτές δεν τιμούν τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ., την ηγεσίας τους, καθώς και τον πολιτικό τους προϊστάμενο.Το γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.