.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - ΘΕΣΗ Α.Ε.Π.Π. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - ΘΕΣΗ Α.Ε.Π.Π.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΑΕΠ)  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Στις εργασίες του 16ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ομοσπονδίας μας συνεχίστηκε η ανούσια καλοκαιρινή θεατρική παράσταση των τελευταίων ετών. 
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: πληθωρικοί φωνακλάδες, εγωπαθείς  καιροσκόποι και τυχοδιώκτες, επαναστάτες του γλυκού νερού με αρτηριοσκληρωτική λογική παρελθόντος και ένα κοινό άναυδο που δικαιολογημένα αδυνατούσε να παρακολουθήσει την παρωδία αλλά και τις λιγοστές μετριοπαθείς και σοβαρές προσπάθειες για ενότητα.  
   Το απαξιωμένο συνέδριό μας από τους συμβιβασμένους, περιφερόμενους στους διαδρόμους αρχηγείων και υπουργείων, συναλλασσόμενους με την εξουσία συνδικαλιστές, αλλά και από αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για το μαγαζάκι τους και βλέπουν παντού φαντάσματα καλλιεργώντας το διχασμό, έτυχε δυστυχώς ανάλογης αντιμετώπισης και από την πολιτική ηγεσία που έλαμψε με την απουσία της.
     Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών, τις Αρχές και θέσεις πού είχε ήδη προβάλλει με την ιδρυτική της διακήρυξη πριν από ένα χρόνο, δεν κατάφερε να τις παρουσιάσει στο Συνέδριο  και κάνει την αυτοκριτική της για αυτό. Διάφορες πρακτικές και μέθοδοι ορισμένων επιχείρησαν να μας εμποδίσουν όχι απλά να κάνουμε παρουσίαση αλλά να κατεβάσουμε και ψηφοδέλτιο. Αποδείχθηκε όμως περίτρανα, ότι μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες κρίσεις και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιλέξαμε να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας και να κοιτάζουμε στο εξής τους συναδέλφους στα μάτια από το να υποκλέψουμε μια ευκαιριακή καλύτερη εκλογική καταγραφή.
    Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα καταφέραμε να κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο και να εκλέξουμε έναν (1) εκπρόσωπο στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας και έναν (1)  εκπρόσωπο στο συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
    Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών μέσα από τις δράσεις που θα αναλάβει στο εξής  στεκούμενη στο πλευρό των συναδέλφων,  αλλά και μέσω του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  στην ΑΔΕΔΥ και των εκλεγμένων μελών της στα Α΄/θμια Σωματεία,  θα αποδείξει στην πράξη πως εννοεί την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα πέρα από στείρα καταγγελία και περιχαράκωση.
    Αν επικρατήσει το μεγάλο ζητούμενο που είναι ηΕΝΟΤΗΤΑ και βρεθεί ένας ελάχιστος κοινός τόπος, πιστεύουμε η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων θα ανταποκριθεί στα καλέσματα των συνδικαλιστικών μας  οργάνων δυναμώνοντας το κίνημα. Σεβαστές οι όποιες ιδιαίτερες πρακτικές και προσεγγίσεις των παρατάξεων, όμως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι ανάγκη να βρεθεί και να συμφωνηθεί από όλους ένα κοινό πλαίσιο δράσης και διεκδικήσεων τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα του κλάδου. Το ΟΧΙ σε όλα χαρακτηρίζει τους δειλούς, τούς μοιραίους τους ανεύθυνους και τους διασπαστές του κινήματος, που τους προσπέρασαν οι καταστάσεις και τα γεγονότα αδυνατώντας να κατανοήσουν το καινούργιο και ελπιδοφόρο που έρχεται και θα προκύψει μέσα από την ανατροπή τη συμμετοχή και την ενότητα.
   Με αυτές τις σκέψεις η Α.Ε.Π.Π. μέσω του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θα προβάλλει και θα καταθέτει τις θέσεις της και θα στηρίζει οτιδήποτε κινείται στη σωστή κατεύθυνση και εξυπηρετεί το κοινό καλό των συνάδελφων και θα διαφωνεί θα αναδεικνύει και θα καταγγέλλει οτιδήποτε κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Η παράταξή μας έχει πλαίσιο αρχών και αξιών ΔΕΝ έχει πολιτικούς κηδεμόνες όπως άλλοι και δίνει λόγο και αναφορά μόνο στους συναδέλφους πυροσβέστες.

Αγωνιζόμαστε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της παρούσας νοσηρής κατάστασης

         ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

                          ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

                            Η    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α.Ε.Π.Π.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  Γεν. Γραμματέας Ε.Υ.Π.Σ. Πελοποννήσου
ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ                  Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ            Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ.Χανιων
ΚΑΤΣΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ.Κερκυρας
ΠΙΣΚΙΟΥΛΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ            Μέλος Δ.Σ. Ε.Υ.Π.Σ.Αττικης
ΣΑΡΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                          Μέλος Δ.Σ .Ε.Υ.Π.Σ.Χανιων 
ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         Αντιπρόσωπος στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                 Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΜΥΛΩΝΑΣ       ΓΙΑΝΝΗΣ                  Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            Μέλος Α.Ε.Π.Π.
ΚΑΡΑΠΑΤΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ               Μέλος Α.Ε.Π.Π.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.