.

Πρώην μέλος XA: Παίρναμε λεφτά από νεοδημοκράτη επιχειρηματία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πρώην μέλος XA: Παίρναμε λεφτά από νεοδημοκράτη επιχειρηματία

Ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, που θα είναι μάρτυρας στη δίκη για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, μιλάει, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Human Rights First για την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Μιλώντας για την προσωπική του ιστορία στη νεοναζιστική οργάνωση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως στην περιοχή του τη δράση της Χρυσής Αυγής χρηματοδοτούσε ένας επιχειρηματίας, μέλος της ΝΔ.   
Επιπλέον αποκαλύπτει τη στενή σχέση των νεοναζί με την αστυνομία και δηλώνει πως ο καλύτερος όρος για να αναφέρεται κανείς στην Χρυσή Αυγή είναι «εγκληματική οργάνωση», σημειώνοντας πως η ηγεσία δημιουργούσε έναν στρατό.

Όπως λέει ο μάρτυρας, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, ο εν λόγω νεοδημοκράτης επιχειρηματίας έδωσε στη τοπική της νεοναζιστικής οργάνωσης πάνω από 1.500 δολάρια για στρατιωτικές στολές, ενώ πλήρωνε και τη λειτουργία των γραφείων στην περιοχή και έδινε συμβουλές στα νέα και στα παλιά μέλη για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. «Μην επιτίθεστε μέσα στην ημέρα», έλεγε μεταξύ άλλων. Στόχος του ήταν να πιέσει τις πολιτικές εξελίξεις, όπως αναφέρει.

Επίσης ο μάρτυρας αναφέρει πως ο Ηλίας Παναγιώταρος πουλούσε εξοπλισμό και στολές στην ελληνική αστυνομία. Ακόμη σημειώνει τα κέρδη που είχε ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης από τα μπλουζάκια που πουλούσε σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Όπως σημειώνει ο Παναγιώταρος αγόραζε τα μπλουζάκια με 50 σεντ και τα πουλούσε για 2 δολάρια στη Χρυσή Αυγή. Στη συνέχεια η οργάνωση τα έδινε στα μέλη της με περίπου 20 δολάρια.

Το πρώην μέλος αναφέρεται και σε μια ακόμη τοπική επιχείρηση που προμήθευε με όπλα τους νεοναζί. Τα ανώτερα στελέχη χρησιμοποιούσαν αεροβόλα, τα οποία είχαν «πειράξει» με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν αληθινές σφαίρες, όπως αναφέρει. Αποκαλύπτει επίσης πως όποιο μέλος της Χρυσής Αυγής είχε άδεια για όπλο, αγόραζε πυρομαχικά και προμήθευε την οργάνωση. Στην μαρτυρία του σημειώνει πως η άδεια οπλοφορίας επέτρεπε στον καθένα να αγοράζει τρία κουτιά σφαίρες ανά έτος.

Ο μάρτυρας αναφέρει ακόμη πως «ο καθένας είχε ένα μαχαίρι πάνω του». «Δεν ήταν όλοι εκπαιδευμένοι αλλά λαμβάνοντας υπ' όψιν τον αριθμό των μαχαιρωμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι πολλοί έμαθαν να τα χρησιμοποιούν στην πράξη. Η αστυνομία δεν μπορούσε να μας αγγίξει», δηλώνει, τονίζοντας πως «η αστυνομία είχε συγκεκριμένες εντολές να μην μας αγγίζει». Ο ίδιος διηγείται τι συνέβη μετά από μια επίθεση τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής σε δύο Πακιστανούς. Ο ίδιος έλαβε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο αστυνομικό, που διατηρούσε σχέσεις με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να ερευνηθεί.

Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρεται και στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης, στις οποίες όπως λέει τα μέλη εκπαιδεύονταν από βετεράνο των ειδικών δυνάμεων. Μεταξύ άλλων η εκπαίδευση περιελάμβανε ασκήσεις μάχης με paintball, βολές κατά στόχων και ιδεολογική κατήχηση. Όπως σημειώνει «μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να ανέβει κάποιος στην ιεραρχία ήταν να πάει σε ειδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης».

Ο ίδιος δηλώνει πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή επειδή λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2012 παρατήρησε πως το πορτρέτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε ένα σπίτι μέλους είχε αντικατασταθεί από ένα πορτρέτο του Χίτλερ. Όπως αναφέρει ο παππούς του είχε πολεμήσει με τους αντάρτες εναντίον των ναζί και είχε σκοτωθεί από τους Γερμανούς. Δεν μπόρεσε να το δεχτεί και αποχώρησε. Καταλήγοντας σημειώνει πως «η κυβέρνηση επέτρεψε στη Χρυσή Αυγή να μεγαλώσει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της και αποφάσισε να αναλάβει δράση εναντίον της όταν δυνάμωσε υπερβολικά».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.