.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ-Ε.Α. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ-Ε.Α.



''ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-¨ΒΟΜΒΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ , ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.... ''


 PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ονομάζομαι ................ και έλαβα μέρος στον πρόσφατο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για την κατάταξη 110 Υπαξιωματικών.
 Ο εν λόγω διαγωνισμός περιελάμβανε μεταξύ των άλλων αθλητικές και γραπτές εξετάσεις. Στις αθλητικές δοκιμασίες που διεξήχθησαν στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, αφού μας συγκέντρωσαν στον προαύλιο χώρο της σχολής, μας επέβαλλαν να βγάλουμε τα ρολόγια από τα χέρια μας (χωρίς να προβλέπεται από την προκήρυξη) και να απενεργοποιήσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα.
 Φυσικά και υπήρξαν άτομα που δεν το εφάρμοσαν και όταν τους αντελήφθησαν, δεν τους έγινε καμία παρατήρηση. 
Στη συνέχεια αφού μας χώρισαν σε ομάδες των δέκα ατόμων ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. 
Στην ομάδα μου υπήρξε κοπέλα που απέτυχε φανερά στα 4 από τα 5 αγωνίσματα κι όμως βρέθηκε στη λίστα επιτυχόντων.
Η αναμονή για το επόμενο αγώνισμα  του μήκους ξεπέρασε τη διάρκεια των 2 ωρών καθώς σε προηγούμενη ομάδα υποψήφιες αδυνατούσαν να φθάσουν το όριο 3,60 δίνοντας τους ακόμα τρεις προσπάθειες χαρακτηρίζοντας τις τρεις πρώτες ως μέτρημα φόρας..
Αποτέλεσμα υποψήφια που δεν ξεπέρασε την επίδοση των 3 μέτρων να βρίσκεται και στην τελική λίστα επιτυχόντων..
Επίσης υποψήφια εγκατέλειψε το αγώνισμα των 1000 μέτρων στα πρώτα 200 μέτρα κι όμως βρέθηκε κι αυτή να είναι επιτυχούσα..είμαι σίγουρη ότι ανάλογα περιστατικά έγιναν και στις επόμενες ομάδες γιατί ο αριθμός των επιτυχόντων γυναικών στα αγωνίσματα ξεπέρασε κατά πολύ την πραγματικότητα!!!
Η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων που ακολούθησε, κάθε άλλο παρα αδιάβλητη  θα τη χαρακτήριζα.
Τα στοιχεία μας καλύπτονταν με μια υποτυπώδη κόλλα προσδίδοντας στοιχεία αναξιοπιστίας του διαγωνισμού.
Οι επιτηρητές απ' την άλλη αδιαφορούσαν  προκλητικά στις περιπτώσεις φανερής αντιγραφής, επιτρέποντας στους καλοδιαβασμένους υποψηφίους να συνεχίζουν την αντιγραφή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, υποψήφια είχε δίπλα της την τσάντα της, ενω όλοι οι υπόλοιποι τις είχαμε κατεβασμένες στο διάδρομο, και στο μάθημα της ιστορίας άνοιξε το βιβλίο της και έγραφε ανενόχλητη.
 Ήταν τόσο άδικο να το βλεπουμε που το είπαμε σε έναν επιτηρητή, ο οποίος με τη σειρά του το ανέφερε στον ανώτερο του με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου με αποτέλεσμα αυτός να σταθεί αδιαφορώντας για λίγο δίπλα της!!
 Πρέπει να την τρομοκράτησε η αλήθεια είναι...
Άλλος υποψήφιος είχε περασμένο το μάθημα της ιστορίας στο κινητό του σε μορφή pdf και το χρησιμοποιούσε ανενόχλητος φυσικά, εφόσον οι πολυπληθείς επιτηρητές δεν μπορούσαν να τον αντιληφθούν.
Το αποκορύφωμα των γραπτών εξετάσεων, αποτέλεσε το γεγονός οτι επιτηρήτρια -Ανθυπασπιστής, μας αποκάλυψε για τις λευκες κόλλες που παραδίδει σε καθε μάθημα υποψήφιος και φυσικά είναι τώρα επιτυχών, όπως και για το γεγονός οτι υπάρχει υποψήφιος που ενώ τα γραπτά του είναι ΑΡΙΣΤΑ, θα σκεφτούν αν τελικά τον περάσουν, γιατί θα καταστρέψει όλη τη σειρά επιτυχόντων, προφανώς λόγω χαρακτήρα..
Ποιός είναι αυτός που δίνει τέτοιες πληροφορίες στους κατωτέρους του?? 
Πότε διορθώνονται τα γραπτά ,απο ποιους και τελικά διορθώνονται ή απλά βάζουν τους βαθμούς?? Για ποιο λόγο δε μας δίνεται το δικαίωμα αναβαθμολόγησης??
Γιατί καθυστέρησαν να αναρτήσουν τα αποτελέσματα??
Αναρωτιέμαι ύστερα για ποιο λόγο βρέθηκα στη λίστα επιλαχόντων λαμβάνοντας εξευτελιστικές βαθμολογίες στα δυο από τα τέσσερα μαθήματα, κατέχοντας στον πίνακα μοριοδότησης, μια θέση που θα με οδηγούσε στην επιτυχία αν με βαθμολογούσαν όπως θα έπρεπε.
Λυπάμαι για τα έντονα περιστατικά αναξιοκρατίας και αδικίας του εν λόγω διαγωνισμού, ο οποίος ήρθε για να επιβεβαιώσει όλα όσα γράφονται για τους διαγωνισμούς του Λιμενικού Σώματος. 
Είμαι σίγουρη οτι το κείμενό μου αυτό έχει αποδέκτες κι άλλους υποψηφίους -επιλαχόντες, που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα. Ας αφυπνιστούμε αντιδρώντας απέναντι σε αυτούς που υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας και γίνονται εχθροί μας στον αγώνα για ένα καλύτερο και αξιοπρεπές αύριο. 
Η ανοχή μας, να μη γίνει συνενοχή για όλους αυτούς.

Σας ευχαριστώ που δέχεσθε την επιστολή μου,
Με εκτίμηση
 ....................



 "εμάς μας είπαν να έρθουμε ότι ώρα θέλουμε".  

Ενας "φανταστικός" διάλογος, που θα μπορούσε όμως να αφορά και πραγματικά περιστατικά.
Λέτε;
" Όχι,  αλλά 2 φίλες μου,  με χρονόμετρο,  την ημέρα που διαγωνίζονταν τα κορίτσια,  έκατσαν στην Ευελπίδων,  μέχρι τις 10 το βραδύ γιατί Ήταν από τα τελευταία γράμματα αλφαβητικά και ήταν μέσα στην καλή χαρά, καθώς με ενημέρωσαν ότι το πολύ 70 κοπέλες τα πέρασαν.
 Είδες εσύ 70;
Την επομένη,  που μαζί με τα αγόρια,  έδιναν μερικές  κοπέλες σφαίρα, ο πατέρας μου,  που ήταν στην πύλη μαζί με άλλους γονείς έκανε φασαρία γιατί 2 κοπέλες ήρθαν στις 1 να δώσουν σφαίρα. Όταν τους ρώτησε,  ο αξ/κος της Ευελπίδων  "πού πάτε κορίτσια;
 Έχουν τελειώσει οι διαδικασίες για σας
. " απάντησαν "εμάς μας είπαν να έρθουμε ότι ώρα θέλουμε". 
Δεν θα πω το όνομα του πολιτικού που ακούστηκε όταν τις πίεσαν οι γονείς. Ήρθε λοιπόν ένας αξ/κος του ΛΣ τις παρέλαβε και σε 5 λεπτά διέσχιζαν πάλι την πύλη της εξόδου 
Ξέρω άλλα 3 παρόμοια περιστατικά και πιο "χοντρά"".


#peiratikoreportaz
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.