.

''Παράσημα'' Τσίπρα στους στρατιωτικούς: ''Χάρη σ΄ αυτούς έχουμε αποτρεπτική δύναμη''- ΒΙΝΤΕΟ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

''Παράσημα'' Τσίπρα στους στρατιωτικούς: ''Χάρη σ΄ αυτούς έχουμε αποτρεπτική δύναμη''- ΒΙΝΤΕΟΕύσημα Τσίπρα στους στρατιωτικούς, στους οποίους όπως είπε οφείλεται το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση του προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν.

“Η ηγεσία και το προσωπικό περιβαλλεται από εμπιστοσύνη γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια. Πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος των στρατιωτικών”, είπε ο κ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι πρέπει να υλοποιούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Τσίπρας είπε ότι η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου με την συνοδεία πολεμικών σκαφών συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας.
Η πρόκληση αυτή έχει ως στόχο να τορπιλισει την διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό και επίσης τορπιλίζει την ήδη έυφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. Ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Μία ώρα ήταν η συνάντηση Αβραμόπουλου - Τσίπρα στον γραφείο του ΥΕΘΑ. Η διάρκειά της δείχνει ότι οι δύο τους δεν περιορίστηκαν μόνο στα θέματα της Εθνικής Άμυνας για τα οποία ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για δύο ώρες στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, από την στρατιωτική ηγεσία. Ο Αβραμόπουλος αναχώρησε λίγο πριν τελειώσει η ενημέρωση για να πάει στην κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.


Δείτε όλη τη δήλωση Τσίπρα


Στις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες, με τη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών, στον χώρο της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κύπρου, συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο. Εκτιμούμε, συνέχισε, ότι η πρόκληση αυτή έχει στόχο να τορπιλίσει τις διαδικασίες διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. «Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την «εγκληματική πολιτική διαχείριση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης» που αντιμετωπίζει η χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η αποτρεπτική ικανότητά της παραμένει ισχυρή και αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο του έμψυχου δυναμικού. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες που έχει υποστεί το προσωπικό. Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να υλοποιούνται, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι περιβάλλεται με εμπιστοσύνη «διότι το κράτος θα έχει συνέχεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η αποτρεπτική ικανότητα δεν σχετίζεται με εξοπλισμούς, αλλά και με τη δομή άμυνας, μεταξύ άλλων. Οι μεγάλες αδυναμίες του στρατεύματος, συνέχισε, δεν σχετίζονται με την παρούσα κρίση, αλλά με τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών.

Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και τη διατήρηση του αξιόμαχου, υπενθυμίζοντας τις σχετικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

#onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.