.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Κε Πρόεδρε.
Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012.


Αν και ουδέποτε κληθήκαμε σε διάλογο, παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς.

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση προς απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν γίνεται από εμάς αποδεκτή, ούτε σε βάθος οποιουδήποτε χρόνου, όπως δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστροφη όμοια ενέργεια οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Θα ασκήσουμε κάθε νομικό όπλο μάς παρέχει το Σύνταγμα προς εξασφάλιση των αξιώσεών μας, όπως αυτές οι αξιώσεις παρήχθησαν από την ανωτέρω απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας, και θα απαιτήσουμε ό,τι παρανόμως και αντισυνταγματικώς μάς υφαρπάχθηκαν εν μία νυκτί.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας, όπως επανειλημμένως τονίζεται από επικοινωνιακούς κύκλους, χάριν εντυπώσεων και κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.
Κε Πρόεδρε.
Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε.Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ (ΣΔΓ)
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ (ΠΒ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.