.

Καταγγελία της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ για επιβολή εργασίας πέραν των πυροσβεστικών καθηκόντων ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ για επιβολή εργασίας πέραν των πυροσβεστικών καθηκόντων
Αριθμ. Πρωτ.: 608 Κέρκυρα 10 Νοεμβρίου 2014
ΠΡΟΣ : ΠΕ. ΠΥ. Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΟΙΝ.: Αρχηγείο Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βουλευτές Ν. Κέρκυρας
Μέλη Ένωσής μας


ΘΕΜΑ : « Καταγγελία για επιβολή εργασίας πέραν των πυροσβεστικών καθηκόντων ».

Η Ε.Υ.Π.Σ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλει την ΠΕ. ΠΥ. Δ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ για επιβολή εργασίας πέραν του Πυροσβεστικού έργου και των προβλεπομένων καθηκόντων.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, διατάχθηκαν οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, να εκτελέσουν εργασίες στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Κερκύρας, που προορίζεται για μετεγκατάσταση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.
Έως σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει προς την Ένωσή μας για την πορεία των εργασιών και την παράδοση των κτηριακών εγκαταστάσεων προς χρήση. Του εναντίον έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ελλείψει χρηματοδότησης, χρησιμοποιούνται Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι για την αποπεράτωση των εργασιών.
Σε καμία των περιπτώσεων η παραπάνω εξαναγκαστική εργασία πέραν των Πυροσβεστικών καθηκόντων, που απορρέουν από τον Εσωτερικό Κανονισμό της Υπηρεσίας Π.Δ 210/1992 (Κ.Ε.Υ.Π.Σ.), δεν αφορά καν την μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας και του εξοπλισμού της, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει εν μέρει την εν λόγω διαταγή.
Σε λογικές υποτέλειας και υπηρεσιακού εκφοβισμού, επιχειρείται να μετακυληθεί η υποχρέωση της πολιτείας για αποπεράτωση του έργου, στο Πυροσβεστικό προσωπικό.
Εναντιωνόμαστε σε τέτοιες πρακτικές και καλούμε το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και την ΠΕ. ΠΥ. Δ. Ιονίων Νήσων, να προστατεύσει τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, την στιγμή που η πολιτεία χρονοτριβεί για την νομοθέτηση Π.Δ., περί Υγιεινής και Ασφάλειας.
Για το Δ.Σ
της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Κερκύρας
Ο                                                                                      Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΑΣ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                              ΛΕΙΣΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.