.

Εποικοδομητικές συναντήσεις ενστόλων με το ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Εποικοδομητικές συναντήσεις ενστόλων με το ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού του προγράμματος και αποδεικνύουν ότι όταν δεν υπάρχουν προκαταλήψεις, κομματικές σκοπιμότητες και συνδικαλιστικές δουλείες μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για το καλό της αστυνομίας και της κοινωνίας. Ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε. Αντιθέτως βλάπτει η τρομοκράτηση των αστυνομικών και η καταστροφολογία που διακινείται με στόχο το χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις θέσεις του για την αστυνομία.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια το σχόλιό μας:
Το Δ.Σ. του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών που παραβρέθηκε στο σύνολό του, κατέθεσε τις προτάσεις του για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δομή, τη λειτουργία και τον προσανατολισμό του σώματος, την υποστήριξη και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ στα πλαίσια ενός σχεδιασμού ουσιαστικής αστυνόμευσης και άμεσης ανταπόκρισης στις κλήσεις των πολιτών, την εξαίρεση του ΤΕΑΠΑΣΑ από το ΕΤΕΑ, την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ και ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των αιτημάτων τους και τη συχνότερη συνεργασία σε θέματα που αφορούν τον κλάδο τους.
Η Ομοσπονδία των Αποστράτων Αξιωματικών κατέθεσε τις προτάσεις της για την αλλαγή του προσανατολισμού της ΕΛ.ΑΣ., σε ένα σώμα που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και στις ανάγκες του και δεν θα χρησιμοποιείται για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και την εξυπηρέτηση κυβερνητικών σχεδιασμών σε βάρος του λαού. Το προεδρείο της ΠΟΑΑΣΑ δήλωσε την αντίθεση του στην επιχειρούμενη ενσωμάτωση του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ ή την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου, κατέθεσε την πρότασή του για δημιουργία ενιαίου ταμείου σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ και δήλωσε ότι η αστυνομία ως θεσμός πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Το ΣΕΦΕΑΑ και η ΠΟΑΑΣΑ περιέγραψαν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν και κατήγγειλαν την επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης του ΣΤΕ από την κυβέρνηση, που ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, τους βάζει απέναντι στην κοινωνία, αφού παρουσιάζει μια πλασματική εικόνα οικονομικής τους αποκατάστασης.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι, οι θέσεις του κόμματος για την απόφαση του ΣΤΕ είναι αυτές που εκφράστηκαν στη βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της και η ψήφος “παρών” ήταν για τη μεθόδευση της κυβέρνησης να υλοποιήσει μόνο το 50%. Η πρόταση για 6μηνη αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, βρίσκει σύμφωνο το ΣΥΡΙΖΑ και εξετάζεται από τα αρμόδια τμήματα, η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός ενιαίου ταμείου ΕΔ-ΣΑ, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναφέρθηκε σε κεντρικά σημεία του προγράμματος του για την ΕΛ.ΑΣ. και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, εξέφρασε την αντίθεσή της για τη χρησιμοποίηση της αστυνομίας στη διαρκώς εντεινόμενη καταστολή, την ανοχή της κυβέρνησης στον έλεγχο των αυξανόμενων περιστατικών υπέρμετρης βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος διαδηλωτών, η οποία ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και τόνισε ότι πέρα από τις διαταγές που δίνονται για την άγρια καταστολή υπάρχει και η ατομική ευθύνη του κάθε αστυνομικού για τη συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες. Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει, μέσα και έξω από τη βουλή, την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Γίνεται φανερό ότι οι ένστολοι στην ενέργεια και στην αποστρατεία, προσβλέπουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ένα σύγχρονο πνεύμα, χωρίς τη μισαλλοδοξία και το φανατισμό του παρελθόντος. Επί χρόνια οι αστυνομικοί γαλουχήθηκαν με τον κομμουνιστικό και τον αναρχικό κίνδυνο έτσι ώστε να μην βλέπουν τον πραγματικό φταίχτη των προβλημάτων τους. Να θεωρούν εχθρό τους τον πολίτη ή τέλος πάντων όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Τους εμφύσησαν τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού και τους ανέθεσαν δήθεν πρωταγωνιστικό ρόλο για την κατατρόπωσή του, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι γυμνοί απέναντι στο έγκλημα. Αθωράκιστοι όπως λένε οι ίδιοι και ευάλωτοι στους πάντες.

Είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ευήκοα ώτα στις τάξεις των ενστόλων διότι αναμένει σφοδρές επιθέσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών. 
Το κατεστημένο που θεωρούσε τσιφλίκι του την αστυνομία ήδη προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις του για την αστυνομία, να φοβίσει τους αστυνομικούς και συγχρόνως τους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Έχει ξεκινήσει μήνες πριν, η προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει την αστυνομία, θα καταργήσει τα ΜΑΤ, θα αφοπλίσει την αστυνομία, θα κάνει απολύσεις και διάφορα άλλα τρομοκρατικά που ούτε ένα μικρό παιδί δεν τα πιστεύει. Κι αυτοί που τα διακινούν ξέρουν τι ακριβώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά άγνωστο γιατί εκτίθενται.


Κοντός ψαλμός αλληλούια!#enatokalopaidi.blogspot.gr/0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.