.

Είμαι ο Αχμέτ-ο αστυνομικός που πέθανε υπερασπιζόμενος το δικαίωμά σου να σαρκάζεις την θρησκεία του ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Είμαι ο Αχμέτ-ο αστυνομικός που πέθανε υπερασπιζόμενος το δικαίωμά σου να σαρκάζεις την θρησκεία του





Ο 42χρονος αστυνομικός Ahmed Merabet βρίσκεται πεσμένος στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo. Έχει τραυματιστεί από τις σφαίρες ενός εκ των τριών δραστών της επίθεσης που συνέβη πριν από λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ο κουκουλοφόρος τον πλησίασε φωνάζοντας "Θες να μας σκοτώσεις;" και ο Αhmed ψέλλισε" Είναι όλα οk, όχι φίλε μου". Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο άντρας που κρατά όπλο αρχίζει να τον πλησιάζει και καθώς τον προσπερνά τον πυροβολεί στο κεφάλι. Το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου και φανερώνει το μέγεθος της θηριωδίας που έχει προηγηθεί και που θα αποκαλύπτονταν ολόκληρη τις επόμενες ώρες.     




Ο αστυνομικός εργάζονταν τα τελευταία οχτώ χρόνια στο τοπικό τμήμα του 11ου διαμερίσματος και είχε μόλις εξασφαλίσει προαγωγή σε ντετέκτιβ. Εκείνη την ημέρα περιπολούσε μαζί με μια συνάδελφό του κοντά στο σημείο της επίθεσης όταν δέχτηκε σήμα για τους πυροβολισμούς και έφτασε πεζός στο σημείο όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους βαριά οπλισμένους άντρες.   Ακόμη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο τραγικό περιστατικό, αλλά η εικόνα της εκτέλεσης του Ahmed έκανε τον γύρο του διαδικτύου και σόκαρε όλο τον πλανήτη. Αργότερα μέσα στη μέρα, θα αποκαλυφθεί πως ο νεκρός αστυνομικός ήταν μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και η λεπτομέρεια αυτή θα αναδείξει για ακόμη μια φορά τον παραλογισμό των δραστών που στο όνομα της θρησκευτικής βλασφημίας εκτέλεσαν 12 ανθρώπους.    







 Οι συνάδερφοι του Ahmed Merabet αναφέρονται στον νεκρό αστυνομικό γεμάτοι θλίψη. Το τμήμα εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στο πένθος ενώ στην είσοδό του κτιρίου δεκάδες Γάλλοι άφησαν σημειώματα και λουλούδια. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την προσωπική του ζωή παρά μόνο ότι η καταγωγή του ήταν από την Τυνησία και πως ήταν ανύπαντρος, αλλά σε σχέση με μια κοπέλα. Υπάρχει μόνο μια φωτογραφία του σε ολόκληρο το διαδίκτυο που τον δείχνει χαμογελαστό. Οι New York Times αναφέρουν πως οι γονείς του ζουν σε κάποια συνοικία μεταναστών στο Παρίσι, αλλά προσπαθούν να αποφύγουν την δημοσιότητα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες.   Τις τελευταίες ώρες το δημοφιλές hashtag #JesuisCharlie συνοδεύεται με ένα νέο που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής και μνήμης στον 42χρονο. Το #JeSuisAhmed. Σε ένα από τα χιλιάδες tweets που έγραψε ο αραβικής καταγωγής συγγραφέας και ακτιβιστής Dyab Abou Jahjah αναφέρεται: "Δεν είμαι o Charlie. Είμαι ο Αχμετ-ο νεκρός αστυνομικός. Ο Charlie γελοιοποιούσε την θρησκεία μου και εγώ σκοτώθηκα υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του να το κάνει." 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.