ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ

Σε προεκλογική υπηρεσία Κικίλια, αλλά και κάθε νεοδημοκράτη υποψηφίου που θεωρεί ότι έχει ή μπορεί να έχει δεσμούς με την αστυνομία, βρίσκονται οι βάσεις δεδομένων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά και οι αστυνομικοί! Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα συνεχή τηλεφωνήματα που δέχονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα, όπως καταγγέλλεται στην "Α", και στα οποία οι αστυνομικοί καλούνται στη συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή στην Α' Αθηνών και ακόμα υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια -αφού δεν είχαμε την αντικατάστασή του από υπηρεσιακό για την προεκλογική περίοδο- τη Δευτέρα.

Μάλιστα, η προσφώνηση στους αστυνομικούς από "το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης", όπως δηλώνεται στο τηλεφώνημα, είναι "συνάδελφε", δείχνοντας έτσι ότι τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει αστυνομικοί (!), όπως μας καταγγέλλεται. Επιπλέον, στα αυτιά μας έφτασε και καταγγελία ότι γυναίκα αστυνομικός εκλήθη για τέτοιου είδους... "υπηρεσία" και αρνήθηκε, καθώς και ότι, σε περίπτωση που ο αστυνομικός έχει υπηρεσία εκείνη την ώρα, υπάρχει δυνατότητα ακόμα και... άδειας για τη συγκέντρωση.
Όπως δε διαπιστώσαμε, όταν ο "τηλεφωνητής" ερωτηθεί από τον καλούμενο πώς βρήκαν το τηλέφωνό του, η αφοπλιστική και συνάμα ανερυθρίαστη παραδοχή είναι η εξής: "από τη βάση δεδομένων που έχουμε σαν υπουργείο" (!).

Εσωκομματικά μαχαιρώματα στην Α' Αθηνών με φόντο την ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια, δεν είναι μόνο το γραφείο του υπουργού Β. Κικίλια που καλεί τους αστυνομικούς σε συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με πηγές της "Α", προ 3-4 ημερών η υποψήφια επίσης στην Α' Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε στο ξενοδοχείο "Plaza", για "καφέ και κέικ", επιλεκτικά γύρω στους 50 επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί, κατά τις ίδιες πηγές, η υποψήφια βουλευτής φέρεται να στρέφεται κατά του νυν υπουργού λέγοντας πως ευθύνεται για το ότι οι αστυνομικοί δεν παίρνουν τα χρήματα των περικοπών που το ΣτΕ έκρινε πως πρέπει να επιστραφούν.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ο προεκλογικός στόχος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια -όπως έγινε φανερό και από την επίσκεψη του στην Πάτρα με το γνωστό επεισόδιο με τους αξιωματικούς- είναι κυρίως οι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, των οποίων τα αυτιά μαθαίνουμε ότι προσπαθεί να "χαϊδέψει" κατά τις προεκλογικές του βόλτες.

Και τα στοιχεία των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, κύριε;

Και οι "προσκλήσεις" με στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν σταματούν στους αστυνομικούς, αλλά φτάνουν και στους διαπιστευμένους συντάκτες. Ο λόγος για την πρόσκληση του υποψήφιου της Ν.Δ. στον Έβρο και πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου Δημοσχάκη για το βιβλίο του με τίτλο "Από τον Έβρο στην Κατεχάκη". Θα μου πείτε, αν είσαι αστυνομικός συντάκτης, είναι πολύ πιθανόν να έχεις μιλήσει με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο 28-02-2006 έως 27-02-2008 και έτσι να έχει κρατηθεί το τηλέφωνό σου. Ναι, αυτό ίσως ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, πώς όμως εξηγείται όταν η συντάκτρια δέχεται την εν λόγω πρόσκληση σε τηλέφωνο που έχουν μόνο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ και η Πυροσβεστική, ενώ τον καιρό που ο Α. Δημοσχάκης ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεν εργαζόταν καν ως αστυνομική συντάκτρια; Και αν μπορούν τα διάφορα γαλάζια προεκλογικά επιτελεία να βρουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που οι δημοσιογράφοι έδωσαν για τις ανάγκες της εργασίας τους, είναι στη διάθεσή τους και τα υπόλοιπα στοιχεία που μας ζητούνται από το υπουργείο;
Αλήθεια, ο υπουργός επιμένει να ισχυρίζεται ότι λειτουργεί "απολύτως θεσμικά", υπεράνω "μικροπολιτικής" και "προσωπικών συμφερόντων", όταν δηλώνει σε twitter και στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες; Ποια είναι η θέση της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και ποια των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών τους για τις καταγγελίες αυτές άραγε;


#avgi.gr