.

Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ προσήγαγαν και φωτογράφιζαν μέλη του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ προσήγαγαν και φωτογράφιζαν μέλη του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο



Στην αυθαίρετη προσαγωγή μελών του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης προχώρησαν δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έξω απο το ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο. 

Οι αστυνομικοί με κουκούλες και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους σταμάτησαν τους νεαρούς και αφού τους «έγδυσαν» σε δημόσια θέα κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, σύμφωνα με συνήγορο των προσαχθέντων τους φωτογράφιζαν χασκογελόντας με τα προσωπικά κινητά τους.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οδήγησαν τους νεαρούς σε κλούβα και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Στην αντίδραση των συνηγόρων τους για την απαράδεκτη πρακτική φωτογράφισης των προσαχθέντων απο τους αστυνομικούς με τα προσωπικά τους κινητά, ο επικεφαλής της ομάδας ΔΕΛΤΑ δήλωσε πως «κάνουμε ό,τι θέλουμε».

«Πρέπει να μάθουμε που ακριβώς θα κατευθυνθούν αυτές οι φωτογραφίες, στην αστυνομία όχι καθώς έχει τα στοιχεία τους, μήπως στη Χρυσή Αυγή;» δηλώνει στο Κόκκινο συνήγορος των προσαχθέντων.

Γεννιούνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα προς την ηγεσία της ΓΑΔΑ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για αυτές τις πρακτικές των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.