.

''Βόμβες'' Καμμένου για τους εξοπλισμούς!- ''Όλες οι συμβάσεις υπό έλεγχο καμία ασυλία'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

''Βόμβες'' Καμμένου για τους εξοπλισμούς!- ''Όλες οι συμβάσεις υπό έλεγχο καμία ασυλία''
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Προς κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών - στην μορφή τουλάχιστον που είναι σήμερα - και επιστροφή των προμηθειών όπλων στα Γενικά Επιτελεία προσανατολίζεται ο νέος Υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε άνοιγμα όλων των φακέλλων αγορών όπλων.

''Υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία'', είπε όταν ρωτήθηκε αν η κάθαρση τελειώνει με τον κ Τσοχατζόπουλο.Παράλληλα ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε νέες αγορές καθώς υπάρχει, όπως είπε η ''εξ ανατολών απειλή''. ''Κατ΄αρχήν όμως, όπως είπε δίνοντας τον τόνο, θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις''.
 
Οι ειδήσεις αυτές προκύπτουν ευθέως από συνέντευξη-ποταμό με πολλές 'βόμβες''- κυριολεκτικές και μεταφορικές - του κ Π. Καμμένου  στον ραδιοσταθμό ''Αλφα'' και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό.

''Πάρτι με τους εξοπλισμούς''


''Όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά θα ανοίξουν. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους, θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, θα πάνε. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να προχωρήσουν, εγώ δεν θα επιτρέψω πλέον να δουλεύει το «γρηγορόσημο». Δεν μπορεί ένας φάκελος να βρίσκεται υπό εξέταση 12 χρόνια για να πάρουμε ένα ανταλλακτικό το οποίο έχει καθηλώσει αυτή τη στιγμή ένα αμυντικό υλικό το οποίο είναι χρήσιμο για την πατρίδα μας'', είπε. 
  ''Δεν μπορεί να αιμορραγεί ο ελληνικός λαός και εδώ κάποιοι να έχουν κάνει πάρτι με τους εξοπλισμούς'' τόνισε σε άλλο σημείο. 
Για συμπληρώσει δε όταν ρωτήθηκε ποιος θα κάνει τις προμήθειες:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Και ποιος θα κάνει τις προμήθειες; Με το ίδιο σύστημα θα πάτε, με τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, για παράδειγμα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
 Θα τα ακούσετε τα νέα σύντομα. Ο σκοπός μου είναι να γυρίσουν όλα στα επιτελεία. Υπάρχουν έντιμοι αξιωματικοί οι οποίοι μπορούν να τα χειριστούν. Δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δηλαδή πάμε σε κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τα δούμε όλα αυτά. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στη Βουλή θα συζητούνται τέτοια θέματα κ. Υπουργέ;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
 Στη Βουλή, όχι απλώς θα συζητούνται, αλλά η Επιτροπή Εξοπλισμών και η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας στο Κοινοβούλιο θα έχει άμεση σχέση με το υπουργείο και άμεση πρόσβαση παντού.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
 Δηλαδή θα φτιαχτούν νέοι ελεγκτικοί μηχανισμοί;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πιθανώς ναι. Ήδη έδωσα εντολή και προχωράει η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχει οριστεί προσωπικό και το πρώτο που θα ελέγξει θα είναι το δικό μου γραφείο.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
 Γιατί το λέτε αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 
Το λέω αυτό, γιατί υπάρχει υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στρατιωτικούς, έχει θεσμοθετηθεί στη Βουλή.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε βρει κάτι στο γραφείο υπουργού από τους προηγούμενους που σας έχει ανησυχήσει;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, για λόγους διαφάνειας λέω ότι το πρώτο γραφείο που θα ερευνηθεί πρέπει να είναι το δικό μου(...). 

''Θα καταργηθούν οι παραφυάδες και οι σύμβουλοι υπουργών''

 Στις αλλαγές  σε δομές που υπαινίχτηκε είναι και στα Γραφεία υπουργών:''Εδώ θα υπάρξει μια χρηστή διοίκηση, θα υπάρξει μία σωστή συνεργασία και αναβάθμιση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα καταργηθούν οι παραφυάδες και τα γραφεία υπουργών και σύμβουλοι υπουργών και οι εγκάθετοι υπουργών πολιτικού προσωπικού που εκεί παράγονται τα σκάνδαλα. Θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις. Όσοι είναι να πάνε στον εισαγγελέα θα πάνε, δεν πρόκειται εμείς να έχουμε καθηλωμένα οπλικά συστήματα, επειδή κάποιοι περιμένουν να υπογράψουν ένα «γρηγορόσημο». Τα «γρηγορόσημα» τελείωσαν''.

Τα βλήματα των τανκς


Εφερε δε ως παραδειγμα καθυστέρησης την περίπτωση των πυρομαχικών αρμάτων  :''Έχουμε πάρει ένα άρμα μάχης και (...) περιμένουμε 12 χρόνια να πάρουμε τα πυρομαχικά για το άρμα μάχης το οποίο κάθεται''. Και αφού συμφώνησε ότι ''είναι πεταμένα λεφτά'', συμπλήρωσε:''Η Αμυντική Βιομηχανία, θα μπει μπροστά και η ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ, θα κάνουμε εξαγωγές. Θα ξαναμπεί μπροστά η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Η βλάβη και η συντήρηση των ΝΗ-90


Αίσθηση έκανε η αναφορά του κ. Καμμένου σε αυτό που αποκάλυψε το OnAlert.gr για βλάβη στο ελικόπτερο ΝΗ-90 που τον μετέφερε στα Ιμια και μετά στην Κρήτη.''Τα καινούργια ελικόπτερα ΝΗ-90, από τα οποία έχουν παραληφθεί 10 από τα 20, λειτουργούν τα δύο. Το ένα δε, με αυτό που μετέβην εγώ στην Κρήτη, έμεινε στην Κρήτη'' Και συνέχισε αναφερόμενος στο κόστος αγοράς τους -670 εκ. ευρώ:

''Θα δεχτώ ποτέ εγώ να πληρώνει ο ελληνικός λαός 670 εκατομμύρια ευρώ, να παραλαμβάνουμε καινούργιο υλικό και αυτό το υλικό να μην λειτουργεί, γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουμε μία σύμβαση «καπέλο», άλλα 70 εκατομμύρια για τη συντήρηση;''είπε ανοίγοντας το κεφάλαιο ''συντήρηση''. 
Και σε άλλο σημείο: ''Δεν υπάρχει «φίλοι των Γάλλων», «φίλοι των Αμερικανών» και «φίλοι των Ρώσων». Φίλοι με όλους είμαστε και στο ΝΑΤΟ στη συμμαχία είμαστε και θα παραμείνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε και θα παραμείνουμε και με τη Ρωσία έχω καλές σχέσεις. Από εκεί και πέρα είτε είναι γαλλικό, είτε είναι ινδικό, είτε είναι αμερικανικό, δεν είναι δυνατό ποτέ να αποδεχτώ να «ματώνει» ο ελληνικός λαός, να πληρώνει του κόσμου τα λεφτά και τα υλικά αυτά να μην δουλεύουν''.

 Για τα υποβρύχια :''Υπάρχουν και άλλοι.Καμία ασυλία''

Ειδική αναφορά έκανε ο κ Καμμένος στην υπόθεση των υποβρυχίων όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η υπόθεση της κάθαρσης στους εξοπλισμούς τελείωσε με τον κ. Τσοχατζόπουλο:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:
 Δηλαδή, η υπόθεση υποβρυχίων, που τη γνωρίζετε τόσο καλά από τη γένεσή της, όταν είσαστε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας μέχρι τώρα, μόνο ο Τσοχατζόπουλος έπρεπε να μπει μέσα;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και όχι. Εδώ υπέγραψαν την περίφημη σύμβαση ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Σάφα, ο κ. Σάφα εξαφανίστηκε με 300 εκατομμύρια και δεν άνοιξε ρουθούνι. Βεβαίως θέλουμε τα υποβρύχια. Τα υποβρύχια πρέπει να είναι στο Αιγαίο, τα έχουμε ανάγκη, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τα υποβρύχια δεν θα αναζητήσουμε τις ευθύνες εκείνων που έκαναν το ελληνικό δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Βεβαίως δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο, ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία, αυτό σας το διαβεβαιώνω.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Επομένως είναι όλα ανοιχτά, στον αέρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 
Όλα θα πάνε όπως προβλέπεται από τους νόμους και από το δίκαιο.
 
Η συνεργασία με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΕΘΑ

 Άριστη χαρακτήρισε την συνεργασία του με το ΑΝΥΕΘΑ κ Κ. Ήσυχο και τον ΥΦΕΘΑ κ Ν Τόσκα:
 '' Σας απαντώ ότι η συνεργασία και με τον αναπληρωτή υπουργό και με τον υφυπουργό είναι άριστη. Δηλαδή αν είχα εγώ τη δυνατότητα να επιλέξω, θα επέλεγα ακριβώς αυτούς. Έχουμε μια άριστη συνεργασία και θα δείτε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει τις αμαρτίες άλλων κυβερνήσεων. Θα υπάρχει κατανομή αρμοδιοτήτων σε όλους, θα υπάρχει συνεργασία, θα υπάρχει έλεγχος από τη Βουλή και θα δείτε αυτό που δεν περίμενε κανείς, δηλαδή μια κυβέρνηση που έχει δυο διαφορετικούς χώρους μέσα, θα λειτουργήσει καλύτερα από ότι λειτουργούσε μια κυβέρνηση με εσωκομματικά «μαχαιρώματα»''.


#onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.