.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές
Οι επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής αποδεικνύουν ότι το σώμα αυτό συνεχίζει να παραβιάζει κατά συρροή το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Η αναίτια ρίψη δακρυγόνων, η βία εναντίον κατοίκων και το πιο αδιανόητο, το γεγονός ότι τα ΜΑΤ άφησαν ανενόχλητους τους υπαλλήλους της El Dorado να ρίχνουν πέτρες, ξύλα και μάρμαρα εναντίον των διαδηλωτών, αποτελούν εκτροπή.
Για τα έκτροπα δε αυτά υπάρχουν ονομαστικές καταγγελίες σε βάρος αξιωματούχων της αστυνομίας από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την αστυνομική επιχείρηση, που καταδίκασε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη. Αξιωματούχοι της αστυνομίας που ευθύνονται για τις ως άνω απαράδεκτες ενέργειές τους.
Το περιστατικό στις Σκουριές επιβεβαιώνει το προφανές: ότι ο ήδη καθυστερημένος εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουμε μια αστυνομία που να σέβεται τον πολίτη, τους νόμους και το Σύνταγμα.

Το Γραφείο Τύπου0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.