.

''Τα τελευταία γράμματα πριν τον θάνατο''! Συγκλονιστικές επιστολές στο γραφείο του Ήσυχου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

''Τα τελευταία γράμματα πριν τον θάνατο''! Συγκλονιστικές επιστολές στο γραφείο του Ήσυχου



Το γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου έχει γεμίσει από επιστολές. Επιστολές που συγκλονίζουν και δικαιώνουν όσους επιμένουν ότι η ιστορία των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει πάση θυσία να φθάσει μέχρι τέλους. Στην εκδήλωση που έγινε στο ΥΠΕΘΑ για την επέτειο της γερμανική επίθεσης κατά της Ελλάδας το 1941 ο Κώστας Ήσυχος αποκάλυψε κάτι συγκλονιστικό που παρατηρήθηκε αμέσως μετά από την ανακοίνωση για τα “αρχεία του Μέριλαντ” και την δράση των ναζί στην Ελλάδα:
“Ξέρετε, από τότε που ξεκινήσαμε, μας πλημμύρισαν με τηλέφωνα και γράμματα. Ορισμένα από αυτά ανώνυμα και άλλα επώνυμα, επιστολές απλών ανθρώπων, πολίτες που κρατούσαν σφιχταγκαλιασμένοι για δεκαετίες, γράμματα συγγενών που χάθηκαν και στο ολοκαύτωμα. Ακόμα και Ελληνοεβραίοι συμπολίτες μας, μας έστειλαν γράμματα και μας λένε ότι είναι στη διάθεσή μας. Τα τελευταία γράμματα που μπόρεσαν και φυγάδευσαν από ορισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης και έρχονται σήμερα σε αυτό το υπουργείο, όλα αυτά τα γράμματα του ελληνικού λαού, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με τη στρατηγική να έχουμε κάποια στιγμή και στο Πολεμικό Μουσείο τέτοια εκθέματα, που συνθέτουν όχι μόνο την ιστορική διαδρομή κάποιας οικογένειας ή κάποιων πολιτών ή κάποιων μαχητών αλλά είναι όλα αυτά ένα ψηφιδωτό ενός λαού, του ελληνικού λαού”.

Πέρα από την ιστορική αξία αυτών των επιστολών δεν αποκλείεται απ΄ αυτές τις επιστολές να προκύψουν και νέα στοιχεία που θα προστεθούν στα πολλά που υπάρχουν ήδη από τα αρχεία που ήρθαν από τις ΗΠΑ . Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι “υπάρχει ένα ανεκπλήρωτο ηθικό, πολιτικό αλλά και οικονομικό χρέος, που είναι οι αποζημιώσεις στον ελληνικό λαό. Οι οφειλές στη χώρα μας από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Υπάρχουν καινούργια στοιχεία για την ελληνική δικονομία αλλά και για το διεθνές δίκαιο, που μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Δεν θα κάνουμε πίσω σε απαράγραπτες αξιώσεις προς τον ελληνικό λαό και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική. Δεν υπάρχει τίποτα κοινό με το θέμα του χρέους της Ελλάδας, εδώ πρόκειται για την ιστορική μνήμη και τη δικαίωση. Εμείς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε ξεκινήσει αυτό το έργο, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ήσυχο.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει ,ιδίως από τα στοιχεία της Βέρμαχτ που πήραμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι συγκλονιστικά.

Αναφέρονται σε κάθε χωριό, αναφέρονται σε κάθε πόλη, αναφέρονται σε πρόσωπα, αναφέρονται σε οικογένειες. Είναι τέτοια στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν, όλες οι υποθέσεις, ακόμα και αυτές που έχουν δικαστεί, να ξανανοίξουν και όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι στην διάθεση των τοπικών πληθυσμών υπό την παρακολούθηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.



#onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.