.

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Ορίστηκαν οι αρμοδιότητες της Τασίας Χριστοδουλοπούλου- Tι παίρνει απο το...ΠΡΟ.ΠΟ
Αρμοδιότητες για μεταναστευτικά ζητήματα, τις οποίες μέχρι πρότινος είχε το πρώην υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανατίθενται πλέον επίσημα στην αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Η υπηρεσία  Ασύλου (Κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου), η Αρχή Προσφυγών και η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (Κεντρική Υπηρεσία, τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και έκτακτες ή  κινητές Μονάδες Πρώτης Υποδοχής) αποσυνδέονται από την αστυνομία και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Γιάννη Πανούση. Περνούν στην εποπτεία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, μαζί με όλες τις οργανικές μονάδες που υπάγονται σε αυτές τις υπηρεσίες.
 
Το απόγευμα της Τετάρτης , δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 568/ 8.4.2015) η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ορίζεται η ανάθεση αρμοδιοτήτων  στην κυρία  Χριστοδουλοπούλου.
 
Η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αναλαμβάνει την αρμοδιότητα για το  σχεδιασμό, τη χάραξη και το συντονισμός των δράσεων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών σε θέματα  «α) μεταναστευτικής πολιτικής  και   β) ιθαγένειας και ομογενειακής ιδιότητας».
 
Επίσης, εκτός από τις υπηρεσίας ασύλου , προσφυγών αλλά και κέντρων πρώτης υποδοχής, της ανατίθεται η άσκηση αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του πρώην Υπουργείου Εσωτερικών, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.
Στη δικαιοδοσία της είναι μεταξύ άλλων η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα, ο διορισμός των Διευθυντών της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, της Αρχής Προσφυγών και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, οι αποφάσεις για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση και μετάταξη του προσωπικού κάθε φύσης και σχέσης εργασίας των υπηρεσιών και νομικών προσώπων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Πάντως, η  νομοθετική πρωτοβουλία ασκείται μόνον από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επίσης, στην απόφαση αναφέρονται αναλυτικά  ποιες αρμοδιότητες παραμένουν στον Υπουργό.
 
Σ΄αυτές περιλαμβάνονται:
-ο προσδιορισμός της πολιτικής του Υπουργείου
στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,
- η εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ευρωπαϊκή
Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς,
- η εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου,
- ο διορισμός και η πρόσληψη του κάθε φύσης και
σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αρμοδιότητας του Υπουργείου,  εκτός της περίπτωσης των υπηρεσιών μετανάστευσης που είναι στην αρμοδιότητα της αναπληρώτριας υπουργού.
 
#tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.