.

Οι προτάσεις Τσίπρα για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Οι προτάσεις Τσίπρα για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής





Μετά την τραγωδία της προηγούμενης εβδομάδας στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στην οποία περίπου 800 άνθρωποι υπολογίζονται να έχασαν τη ζωή τους, ο Αλέξης Τσίπρας είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. για την άμεση διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου.
Όπως είχε δηλώσει  πρέπει «να σταματήσει η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα-νεκροταφείο και οι Ευρωπαϊκές χώρες του Μεσογειακού Νότου αποθήκες ανθρώπινων ψυχών». «Η Μεσόγειος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει μόνο κοιτίδα πολιτισμού, εμπορείου επικοινωνίας, ανθρωπιάς», είχε τονίσει.
Το σχέδιο που ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει στους Ευρωπαίους ομολόγους του περιλαμβάνει:
α) Αναβάθμιση των δομών διαχείρισης της μετανάστευσης και της έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο.
β) Στήριξη των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών που υποδέχονται ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες τους, με δίκαιη κατανομή των βαρών σε επίπεδο οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.
γ) Ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, καθώς και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τζιχαντισμού.
Στις 20 Απριλίου, οι αναπληρωτές υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Νίκος Χουντής, κατέθεσαν στην έκτακτη κοινή Σύνοδο για το Μεταναστευτικό στο Λουξεμβούργο, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Επισήμαναν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις, καθώς και την ανάγκη επιμερισμού των επιπτώσεων ως προς τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ.


#tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.