.

Επανέρχεται το μετρό της μεταγραφής Αστυνομικών κ.α. σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου υπηρετουν! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Επανέρχεται το μετρό της μεταγραφής Αστυνομικών κ.α. σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου υπηρετουν!

Επανέρχεται το μετρό της μεταγραφής Αστυνομικών κ.α. σε ΑΕΙ  και ΤΕΙ όπου υπηρετουν!


Ένα από τα πολλά λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια εναντίον των στρατιωτικών φαίνεται ότι θα διορθωθεί. Η αναίτια και ανεξήγητη απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου όταν ήταν υπουργός Παιδείας να στερήσει την δυνατότητα πρόσβασης των στρατιωτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Τώρα η αδικία αυτή σταματά και επανέρχεται η διάταξη που προέβλεπε «Κατ΄ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ, οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ αναφέρει:
Με επιμονή, υπομονή και λογική διεκδίκηση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
Τον Οκτώβριο του 2014 ο τέως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Α. Λοβέρδος, με το άρθρο 40 του Ν.43012014 (ΦΕΚ Α΄ 223) κατήργησε την κατ΄ εξαίρεση των ισχυουσών περί μεταφοράς διατάξεων δυνατότητα μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ, των μόνιμα υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε αντίστοιχες, κατά τις κείμενες διατάξεις Σχολές ή Τμήματα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν.
Από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία μας, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 129/30-9-2014 έγγραφό της, ζήτησε την επαναφορά του μέτρου καθόσον θεωρήσαμε ότι με την εφαρμογή του οι στρατιωτικοί θα έχαναν τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, εξαιτίας των συχνών μεταθέσεών τους. Το αίτημά μας δεν εισακούστηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να επανέλθει με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 41/27-4-2015 πρόσφατο έγγραφό της.
Με χαρά και ικανοποίηση αναγιγνώσκουμε ότι στο υπ΄ αριθμ. 29 άρθρο, με τίτλο «Μεταφορά θέσεων φοίτησης στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Αασφαλείας», του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο:
«Επείγοντα Μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», που κατατέθηκε την 30-4-2015 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, επανέρχεται η καταργηθείσα διάταξη ως εξής: «Κατ΄ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ, οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, δικαιούνται να μεταφέρουν, κατά τις κείμενες διατάξεις, τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ, που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ της πόλης όπου υπηρετούν. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζεται η διαδικασία μεταφοράς των θέσεων φοίτησης των ανωτέρω φοιτητών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης».


# tilegrafima.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.