.

Συστράτευση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ζητάει ο Γιάννης Πανούσης ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Συστράτευση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ζητάει ο Γιάννης Πανούσης


Τη δημιουργία δικτύου «Γονείς (και κυρίως Μανάδες), εν Δράσει», και συμμετοχή κάθε πολίτη και φορέα στην πρόληψη της εγκληματικότητας, προτείνει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με δήλωση του που αφορά στον σχεδιασμό της «Συμμετοχικής Αντεγκληματικής Πολιτικής».
Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ σημαντική την τακτική και συνεχή ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών για τις αρχές και τους στόχους του υπουργείου, για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνία και ζητάει την στήριξη των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια.

Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρεται στις δράσεις του υπουργείου, που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:

* διεύρυνση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών,
* ενεργοποίηση ευέλικτων πεζών περιπολιών,
* προώθηση του «Τοπικού Αστυνόμου» για τις απομακρυσμένες περιοχές,
* αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ηχορρύπανση απο τα μπαρ το καλοκαίρι, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την πορνεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.),
* απαλλαγή των αστυνομικών από ξένα καθήκοντα, όπως οι επιδόσεις, που θα γίνονται από πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δήμων και σε άλλες δράσεις,
* αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που παραμένουν στην ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε νέους θεσμούς.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργοποιήσουν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, αλλά κυρίως το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο έχει στείλει σχετικό έγγραφο, να εντάξει στο πρόγραμμα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης επιμορφωτικά σεμινάρια, σχετικά με τον ηλεκτρονικό σχολικό εκφοβισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τα ναρκωτικά, την προστασία ανηλίκων, την οδική ασφάλεια κ.ο.κ.

Έκκληση κάνει και σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, καθώς και στους γονείς, να ελέγχουν την περιοχή τους για την ασφάλεια των παιδιών και να είναι σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές αρχές.

«Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή. Ως εκ τούτου, θεωρώ αναγκαία τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις διαδικασίες αποφυγής τέλεσης εγκληματικών πράξεων», τονίζει ο κ. Πανούσης και καταλήγει:

«Ευχής έργον θα ήταν η δημιουργία Δικτύου με τίτλο «Γονείς (και κυρίως Μανάδες) εν Δράσει», ώστε η γονική επιμέλεια να γίνεται ασπίδα κατά της εκμετάλλευσης των νέων από κυκλώματα κάθε μορφής. Ελπίζουμε ότι και τα ΜΜΕ θα υποστηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας, αλλά και της σύννομης συμφιλιωτικής δράσης της Νέας Αστυνομίας με την κοινωνία».
 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.