.

Δικάζονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για τη βάναυση επίθεση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Δικάζονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» για τη βάναυση επίθεση

Η διαδηλώτρια σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπήθηκε πισώπλατα με οξύ αντικείμενο από αστυνομικό
Η διαδηλώτρια σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπήθηκε πισώπλατα με οξύ αντικείμενο από αστυνομικό

Η έκβαση της δίκης έχει καθοριστική σημασία για την αντιμετώπιση των περιστατικών αστυνομικής βίας, τη δράση των μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η

συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε τη διεθνή επικαιρότητα, φέρνοντας στο προσκήνιο πολλά ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Την 15η Νοεμβρίου του 2010, μια αμερικανίδα έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στο ΔΝΤ.
Η διαδηλώτρια - 48 κιλών και 27 χρονών τότε - σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπήθηκε πισώπλατα με οξύ αντικείμενο από αστυνομικό, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει από το κεφάλι.
Παρότι είχε χάσει τις αισθήσεις της, υπέστη εκ νέου ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς ταυτόχρονα, που ακολούθως την έσυραν στο πεζοδρόμιο και συνέχισαν να τη χτυπάνε.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη και αναίσθητη έξω από το θέατρο «ΑΛΦΑ».
Η διαδηλώτρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, όπου διαγνώστηκαν πολλαπλοί τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των βίαιων ξυλοδαρμών. Τα χτυπήματα της προκάλεσαν πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα και την κοιλιακή χώρα, ενώ διαγνώστηκε κάταγμα στο κεφάλι και μόνιμη βλάβη στον έσω ωτό, από τα οποία υποφέρει μέχρι και τώρα. Τα ράμματα που χρειάστηκαν για την αντιμετώπιση των τραυμάτων, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς των μαρτύρων για τη χρήση οξέος αντικειμένου και την πρόκληση της απώλειας των αισθήσεων. Κείμενο κατά της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα με αφορμή το περιστατικό υπογράφηκε μεταξύ πολλών άλλων και από τους διακεκριμένους διανοούμενους Νόαμ Τσόμσκυ, Τζούντιθ Μπάτλερ και Εμμάνουελ Βάλερσταϊν.

Την Παρασκευή 19/6/2015, πέντε χρόνια μετά, στο ΙΑ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτ.9 αιθ.10, πρ. Σχολή Ευελπίδων και ώρα 09:00, τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ θα δικαστούν με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος της διαδηλώτριας.
Η έκβαση της δίκης έχει καθοριστική σημασία για την αντιμετώπιση των περιστατικών αστυνομικής βίας, τη δράση των μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε τη διεθνή επικαιρότητα, φέρνοντας στο προσκήνιο πολλά ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.#thebest.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.