.

Σε λειτουργία το νέο TETRA της Αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Σε λειτουργία το νέο TETRA της Αστυνομίας
Σε λειτουργία τέθηκε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, το νέο εξελιγμένο και σύγχρονο σύστημα επικοινωνιών TETRA που θα χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία στην Αττική, παρουσία του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Το νέο σύστημα Tetra, μπορεί να μεταφέρει, εκτός από ήχο, και εικόνα, ενώ παρέχει δυνατότητα και αυτόματου εντοπισμού της θέσης. Τι σημαίνουν αυτά; Οτι κάθε αστυνομικός που θα κρατάει στο χέρι του έναν ασύρματο Tetra («τερματικό» στη γλώσσα των αστυνομικών) θα μπορεί όχι μόνο να συνομιλεί με το κέντρο επιχειρήσεων ή συναδέλφους του, αλλά και να στέλνει π.χ. τη φωτογραφία ενός υπόπτου. Επιπλέον, οι αξιωματικοί στα κέντρα επιχειρήσεων θα μπορούν να γνωρίζουν και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση των αστυνομικών που θα είναι εφοδιασμένοι με τερματικά - ασυρμάτους. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν τα στελέχη του υπουργείου και στο γεγονός ότι τα «κλειδιά» κρυπτογράφησης των επικοινωνιών θα κατέχει στο εξής η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. και όχι η εταιρεία πάροχος της τεχνολογίας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. 
Το νέο σύστημα Tetra παράγεται από την βρετανική εταιρεία Sepura PLC., που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.


#fpress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.