.

Καθοριζεται χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ΕΛ.ΑΣ. από τους αγωνιστικούς χώρους! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καθοριζεται χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ΕΛ.ΑΣ. από τους αγωνιστικούς χώρους!



Aστραψε και βρόντηξε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στο βήμα της Βουλής, απ' όπου αναφέρθηκε στην ψήφιση και στην εφαρμογή του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και της διαφθοράς (4326) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πρώτη θητεία της.«Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους», διεμήνυσε και καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι επί δέκα χρόνια δεν εφάρμοζαν έναν ψηφισμένο νόμο εμποδιζόμενες από τη διαπλοκή με τα μεγάλα συμφέροντα, τις εξυπηρετήσεις στους παράγοντες των ομάδων και το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν, ενώ προανήγγειλε νέα μέτρα εξυγίανσης του αθλητισμού.


Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει περιορισμός της σπατάλης στο χώρο και πως στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι ο επικαιροποιημένος κατάλογος των προδιαγραφών λειτουργίας όλων των σταδίων, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής όλων των αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων και η συγκρότηση Πλαισίου Ανασυγκρότησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών με αντικειμενικά, ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση τα Καταστατικά και οι Κανονισμοί όλων των Ομοσπονδιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης, από την 1η Νοεμβρίου του 2015, θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας και του μπάσκετ, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου και εντός του έτους, θα καθοριστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους.


Για το τελευταίο, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.


Από την 1η του νέου έτους, θα εφαρμοστεί η Κάρτα Φιλάθλου και εντός του έτους θα υπάρξει άμεση θεσμοθέτηση ειδικού τέλους επί των μετεγγραφών επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού και διάθεση ποσοστού από τη φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος.

#newsit.gr - policenet.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.