.

Τρομοκρατούνται ωρέ οι αστυνομικοί; Για την αξιοπρέπειά μας ρε γαμώτο! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τρομοκρατούνται ωρέ οι αστυνομικοί; Για την αξιοπρέπειά μας ρε γαμώτο!



"Πάνε στους αστυνομικούς και τους λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τη δουλειά σας. Πάνε στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας κάνει γήπεδο. Πάνε στους κυνηγούς και τους λένε πως αν βγούμε, θα καταργήσουμε το κυνήγι. Πάνε στους χριστιανούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα κατεβάσει τις εικόνες. Το μοναδικό που δεν έχουν πει ακόμα είναι ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει παιδομάζωμα και θα σας πάρει τις γυναίκες".

Είναι η σημερινή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην απεγνωσμένη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας που τα επιστρατεύει όλα τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές για να μην φτάσουν οι πραγματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους αποδέκτες του. Στους αστυνομικούς επί παραδείγματι, οι οποίοι την ίδια ώρα βομβαρδίζονται με μηνύματα και ρουσφετολογικές υποσχέσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο, πρωτοστατούντος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Κικίλια, ο οποίος το μόνο πολιτικό επιχείρημα που είχε να προτάξει όταν ρωτήθηκε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι …τον τρομάζουν! Ένας αφορισμός και μια τακτική που δεν έχουν καμιά σχέση με την ιδιότητα του νέου πολιτικού ήθους που αρέσκεται να λέει ότι διαθέτει.
Θα περίμενε φυσικά κάθε αστυνομικός που δεν φορά παρωπίδες από τον υπουργό του, να του αναλύσει γιατί απορρίπτει ένα πρόγραμμα που εν πολλοίς βασίζεται και σε συνδικαλιστικά αιτήματα, σε επιστημονικές απόψεις φορέων, αλλά και σε ώριμες κοινωνικές ανάγκες.
"Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται, την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια άλλη αστυνομία", δηλώνει, μιλώντας στο Κόκκινο, ο Τάσος Μαυρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος. Απαντώντας σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία θα προκαλέσουν χάος στη χώρα, ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε: "Εμείς αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας και για την ασφάλεια των πολιτών":



Ιδού λοιπόν τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αστυνομικούς και την αστυνομία:
Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να γίνει ένα σώμα που λειτουργεί με δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, ανοικτό στην κοινωνία και χωρίς να καθορίζεται από στενές κομματικές επιδιώξεις. Για να γίνει αυτό απαιτείται κατοχύρωση της αυτοτέλειας του Αρχηγείου, προστασία από παρεμβάσεις κομματικής ή εξωυπηρεσιακής εξουσίας αλλά και καθιέρωση διαδικασιών ελέγχου της λειτουργίας της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι πολίτες –εργαζόμενοι, με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, με δημοκρατική συνείδηση που αντιλαμβάνονται το κοινωνικό γίγνεσθαι, συμμετέχουν σε αυτό, σέβονται τις κοινωνικές διεργασίες και υπηρετούν ένα δημοκρατικό θεσμό πυλώνα της δημοκρατίας.
Επίσης υπόσχεται θεσμικές παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας ότι από το 2010 εκτός από τις περικοπές μέχρι 45% στους μισθούς και μέχρι 65% στις συντάξεις τους, την αύξηση κατά 15 χρόνια του ορίου συνταξιοδότησής τους και την κλοπή των εισφορών τους από τα ταμεία, αντιμετωπίζουν την δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών, αυξημένους κινδύνους κλπ. Το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας εργάζεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, υφίσταται ιεραρχικά την αυθαιρεσία και την βία χωρίς δυνατότητα προσφυγής και προστασίας από την εργατική νομοθεσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, κατοχύρωση των βασικών του εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ένα διαφανές δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των σωμάτων, διασφάλιση από την υπηρεσιακή αυθαιρεσία και προστασία από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Είναι από τα πρώτα μέτρα μιας κυβέρνησης της αριστεράς, λένε, χωρίς περαιτέρω εξειδίκευση ιδίως για τα οικονομικά που τους καίνε.
Αντιθέτως, λένε αναλυτικά για τις θεσμικές παρεμβάσεις:
Η επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας από διαρκή διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή και συμμετοχή συνδικαλιστών στα συμβούλια κρίσεων-αξιολόγησης (Θεσμοθέτηση Τριμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης -Συνυπογραφή του αξιολογούμενου και κοινοποίηση της βαθμολογίας στον κρινόμενο -Δημιουργία Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου Αξιολόγησης κλπ).
Ριζική αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., των συνδικαλιστικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και κοινωνικών φορέων.
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να ακολουθεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, να είναι διαρκής να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και πρότυπα και να καλλιεργεί τον επαγγελματισμό.
Η διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών εκτός πανελλαδικών εξετάσεων θα σταματήσει οριστικά.
Κατάργηση των ΥΑΤ (ΜΑΤ)-ΥΜΕΤ ως ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων και ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού τους σε νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν για την αντιμετώπιση κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα, βία κ.λπ.).
Ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και Δ.Ε.Λ.Τ.Α. και απαγόρευση εμπλοκής και χρησιμοποίησής τους σε διαδηλώσεις και μετατροπή τους σε ταχυκίνητη λαϊκή αστυνομία στο πλευρό του πολίτη σε 24ωρη βάση.
Θέσπιση και εφαρμογή του θεσμού του ombudsman (διαμεσολαβητή του αστυνομικού),
Ψυχολογική υποστήριξη στο σύνολο του προσωπικού σε τακτά χρονικά διαστήματα και εκτάκτως, όσες φορές απαιτείται, στο προσωπικό που εμπλέκεται σε βίαια περιστατικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του.
Εφαρμογή ωραρίου και εβδομαδιαίος προγραμματισμός υπηρεσίας κλπ.
Η συμμετοχή τους στις επιτροπές που εξετάζουν την λειτουργία της αστυνομίας και προωθούν τις αλλαγές στην λειτουργία των υπηρεσιών, είναι απαραίτητη, αφού αυτοί έχουν τη γνώση, την εμπειρία και έχουν εντοπίσει τις βελτιώσεις που χρειάζονται, αλλά είναι και αυτοί που θα εφαρμόσουν οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί.
#http://enatokalopaidi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html#more


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.