.

Δήλωση των βουλευτών Τ. Κουράκη, Γ. Βαρεμένου, Θ. Δρίτσα: Καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση των βουλευτών Τ. Κουράκη, Γ. Βαρεμένου, Θ. Δρίτσα: Καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας η εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις



Ο Τάσος Κουράκης, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, οΓιώργος Βαρεμένος, Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θεόδωρος Δρίτσαςκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις πανελλήνιες Εξετάσεις, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος, επανέλαβε σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ότι έχει ήδη αποφασιστεί να ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η εξαίρεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Μια τέτοια αναχρονιστική ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, καθώς ανακαλεί στη μνήμη μας τις πιο  σκοτεινές εποχές της ιστορίας και ταυτόχρονα εγείρει σοβαρότατα προβλήματα δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Επιπλέον, υποσκάπτει σοβαρά  το –απαιτούμενο- υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, το οποίο θα πρέπει να έχουν οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.
Το δε επιχείρημα του Υπουργού πως πρέπει να επιλέγονται για τις Στρατιωτικές Σχολές όσοι «πραγματικά θέλουν να κάνουν στρατιωτική καριέρα» είναι αίολο, καθόσον οι Στρατιωτικές Σχολές επιλέγονται από τους υποψηφίους στο μηχανογραφικό τους- όπως και οποιαδήποτε άλλη Σχολή. Επομένως, με την ίδια ωριμότητα και τα κριτήρια που οι υποψήφιοι επιλέγουν την κάθε Σχολή, επιλέγουν και τις Στρατιωτικές Σχολές.
Δυστυχώς, με τις πρακτικές του, το Υπουργείο Παιδείας μας επιστρέφει σε άλλες εποχές και βάλει σοβαρά κατά της Δημοκρατίας. Κατόπιν τούτων, καλούμε τον κ. Υπουργό να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης πρότασής του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.