.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής ΑστυνομίαςΤελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-02-2016) στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ ε.α. Δημήτριο Τσακνάκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο και τον Αιδεσιμότατο – Υποστράτηγο ε.α. Ιωάννη Κοκκώνη.
Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ ε.α. Δημήτριος Τσακνάκης επεσήμανε: «… Παρέλαβα από τον προκάτοχό μου μία συγκροτημένη Αστυνομία και την παραδίδω, πιστεύω, ισχυρή με πολλές επιτυχίες στη θητεία μου. Κατέβαλα ως Αρχηγός κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μου. Αδιαπραγμάτευτη υποχρέωσή μου, είχα την πίστη και την αγάπη προς τον συνάδελφο…».
Ακολούθως, ο νέος Αρχηγός Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας στην ομιλία του τόνισε: «…Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως αδιαπραγμάτευτοι άξονες των αποφάσεων και των ενεργειών μου ως Αρχηγού του Σώματος θα είναι: Η δικαιοσύνη, η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, το ήθος και κυρίως το ΧΡΕΟΣ. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες, πως η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα συνεχίσει να είναι κοντά τους, κοινωνικός συνοδοιπόρος και υπερασπιστής των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων. Θέλω, κοιτώντας τους στα μάτια, να διαβεβαιώσω το προσωπικό του Σώματος, τους συναδέλφους μου, έντιμα και ειλικρινά, πως η Φυσική και Πολιτική ηγεσία αναγνωρίζουν τους κόπους, τις θυσίες και το έργο τους…….
..…Θέλω, ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου, να δεσμευτώ έναντι της Πολιτείας, της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του προσωπικού του Σώματος, κυρίως όμως, έναντι της κοινωνίας και των πολιτών, πως θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις τους για μία Αστυνομία δίκαιη, δημοκρατική, αποτελεσματική με «ανθρώπινο πρόσωπο», μια Αστυνομία που σέβεται και λειτουργεί υπέρ του πολίτη, που υπερασπίζει τα δικαιώματά του, μία Αστυνομία εξωστρεφή, ανοιχτή στην κοινωνία, αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η παρέμβαση ή η συνδρομή της…».
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στο χαιρετισμό του τόνισε: «……Θέλουμε μία αστυνομία βιοκεντρική, χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, χωρίς ξενοφοβία, μια αστυνομία αλληλοαποδοχής με τον πολίτη, μια αστυνομία που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και εμπνέει τον πολίτη……».
Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο χαιρετισμό του ανέφερε «……για να πετύχει αυτή η εξυπηρέτηση της κοινωνίας και του πολίτη με το σωστό δημοκρατικό τρόπο θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, γιατί η Δημοκρατία μας έχει κανόνες και φυσικά τα Σώματα Ασφαλείας, η Ελληνική Αστυνομία, με τον πολύ δύσκολο ρόλο της, πρέπει να έχει κανόνες και όπου δεν έχει, θα βάλουμε κανόνες ώστε η λειτουργία να είναι στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας…….».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση τμημάτων Δοκίμων Υπαστυνόμων.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.