.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση κινητοποίηση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση κινητοποίηση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής ΑυγήςΚαθυστερήσεις, "που οδήγησαν, εκτός των άλλων, και στην αναγκαστική αποφυλάκιση, λόγω της παρέλευσης της νόμιμης διάρκειας της προφυλάκισης, του δολοφόνου του Π. Φύσσα. Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις αυτές αφορούν και την έρευνα και δίωξη σχετικών εγκλημάτων, που αποτελούν σημαντικές παραμέτρους της δράσης της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, όπως ενδεικτικά το πογκρόμ που είχε εξαπολύσει το 2011 εις βάρος μεταναστών η ναζιστική οργάνωση και το οποίο, υπάρχει κίνδυνος να παραγραφεί.Οι τεχνικές δυσκολίες μιας τέτοιας υπόθεσης είναι κατανοητές, ο φόρτος των δικαστηρίων και οι ελλείψεις σε δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους είναι γνωστές και η απόφαση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δικηγόρων περί αποχής είναι σεβαστή.
Ωστόσο, το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της χώρας απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της σωρείας των εγκλημάτων που έχει διαπράξει η συγκεκριμένη ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία των ενόχων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι απλώς την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στη Δικαιοσύνη, αλλά πρωτίστως τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, απέναντι στην ανησυχητική άνοδο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς βίας.
Κατόπιν αυτών, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Δικαιοσύνης οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κινητοποιηθούν άμεσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καθενός, προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες η διακοπείσα δικαστική διαδικασία. Είναι αδιανόητο οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και οι αποφάσεις περί «πλαισίου» αποχής των δικηγόρων να διακόπτουν τη δίκη και να εμποδίζουν την εξέλιξή της, θέτοντας έτσι σε διακινδύνευση τη δίωξη και την τιμωρία εγκλημάτων που αφορούν την ίδια τη δημοκρατική τάξη της χώρας.
Για το λόγο αυτό, καλούμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την ηγεσία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. να επιδείξουν την ευαισθησία και υπευθυνότητα που επιβάλλεται και να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την άμεση και έγκαιρη προώθηση όλων των σχετικών διαδικασιών, ώστε να γίνει πράξη, μέσα από τις συντεταγμένες πολιτειακές διαδικασίες, το πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού για την υπόθεση : Όλα στο φώς".
#left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.